Haberler

IŞİD Protestosunda Silahlarla Sokağa Çıktılar

Güncelleme:

Gülsuyu'nda IŞİD'in Kobani'ye girmesini protesto etmek için sokağa inen eli silahlı gruplar terör estirdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağan toplantısında, Kobani'deki gelişmeler de ele alındı. Toplantı sürerken yapılan yazılı açıklamada, bütün uluslararası kurumların, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI

Açıklamada, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verildi.

SİLAHLARLA ÇIKTILAR

Gazi Mahallesi'nde Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup sokağa çıktı. Havai fişek ve molotof kokteyli atan gruba polis de biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü. Gülsuyu'nda ise bir grup uzun namlulu silahlarla sokağa çıktı.

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ YAKTILAR

Gazi Mahallesi'ndeki müdahale sonrası grup ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler Esentepe Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki bir belediye otobüsünü ateşe verdi. Alev alev yanan otobüste patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, çelik yeleklerini giydi. Yanan otobüse ilk müdahaleyi olay yerine gelen TOMA aracı yaptı. Yangın, daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ancak araç kullanılamaz hale geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (186)

atif:

kkripto eermeniler sokaktalar yine #gezipark2

85
51
yanıtYanıtla
atif:

buna ne? bisey olmamis delikanlisaniz turk milletine saldirin dasaginizzz varmi lannn

68
18
yanıtYanıtla
mezopotamyalı:

50 senedir bu corafyada savaşıyoruz iki yıllık daiş çetelerine karşımı yenileceğiz savaş şimdi başlıyor

69
7
yanıtYanıtla
VATAN:

Bir sorum var neden dünyanin en sevilmeye halki kürtlerdir ?

12
62
yanıtYanıtla
biz el atacaz:

eğer polis asker bu sokak teroristlerini temizleyemiyorsa, halk olarak iş bize düşecek ozaman

65
5
yanıtYanıtla
erhan:

buyur hodri meydan. kürtler eski kürtler değil.

yanıt0
yanıt0
ulan:

ERHAN: yenileri fena degil kobaniye 2000 savasci girdi 1. 5 milyonunuz kacti.

yanıt0
yanıt0
vah vahh:

kürtler eski kürtler değil:))))))dahada ezilmiş kürtler demek istiyosun:))))

yanıt0
yanıt0
İŞİD:

Bunlara göz yuman TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ güvenlik güçleri asayişi salayın asayişi adamlar ellerinde pompalı ile geziyor başka bir yerde ufak bir topluluk olsa gazla plastik mermi ile depelerine inmesini biliyorsunuzda bunlara gelince neden susuyor seyrediyorsunuz ?

6
60
yanıtYanıtla
ANTEPLİ:

Hdp Gözdağı vermeye çalışıyor Vatanını Milletini seven herkes Sahip çıksın Şehrinede bayrağınada vatanınada Bu Hdplilere taviz vermeyin Polisde artık direk kafalarından vursun bu silahlıları bunlar iyice meydanı boş buldu

15
49
yanıtYanıtla
Tüm 186 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title