Haberler

Güllüce: Muhalefet Kendisini Check Etsin

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce muhalefetin 'Niye yenildim, bu millet bana niye 60 senedir oy vermiyor?' diye kendisini check etsin." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yerel seçimlerde muhalefetin ülke genelinde ummadığı bir mağlubiyet aldığını ifade ederek, "Yenilmeyi de uygarca yapmak lazım. Bu mağlubiyetin acısını kalkıp da ona buna yüklemenin bir anlamı yok. Muhalefet 'Niye yenildim, bu millet bana niye 60 senedir oy vermiyor?' diye kendisini check etsin. Kalkıp da Anadolu Ajansı'nı (AA) kötüleme ile olmaz" dedi. 

Güllüce, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde  Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Güllüce, çocukluk yıllarının ve eski hallerini bildiği Üsküdar'a bakan olarak gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. İkinci mutluluğunun da ilçede AK Partili Hilmi Türkmen'in başkan seçilmesi olduğunu dile getiren Güllüce, AK Parti'nin Türkiye'de aldığı büyük zafere, Üsküdar'ın da katıldığını kaydetti.

Vatandaşın isabetli bir seçim yaptığını, "dünyanın üzerine operasyon yapmak istediği Türkiye'ye" sahip çıktığını anlatan Güllüce, "Küresel güçlere karşı vatandaşımız demiştir ki; 'Hayır', Türkiye'ye operasyon yaptırtmayacağız" diye konuştu. 

İstanbul'da da çok büyük zafer elde edildiğini aktaran Güllüce, "680 bin fark, çok büyük bir fark. Tabii bu 'yeterli değil' diyor muhalefet. Buna da gülüyorum. Aritmetik eğitimi gerekli diye düşünüyorum. 680 bin yetmiyorsa kaç olması lazım? Benim bildiğim demokrasilerde bir oy farktır. Ama 680 bin farka 'az' diyorlar.  680 bin rakamı Anadolu'da yaklaşık 10 il demek. 10 il nüfusu kadar İstanbul, CHP'ye fark atmış. Bütün koalisyon ve ittifaklara rağmen, bütün küresel güçlerin AK Parti'ye hücum etmesine rağmen, 10 il büyüklüğünde bir sayıyla fark atmış. Az diyorlarsa 11 fark atmayı deneyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

AA'nın seçim yayını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir gazetecinin AA'nın seçim yayını yapması sonrasındaki eleştirilere yönelik bir soru üzerine, şunları söyledi:  

"Yenilmeyi de uygarca yapmak lazım. Türkiye, muhalefeti mağlup etmiştir. Milletimiz, muhalefeti mağlup etmiştir. Bu mağlubiyetin acısını kalkıp da ona buna yüklemenin bir anlamı yok. Muhalefet 'Niye yenildim, bu millet bana niye 60 senedir oy vermiyor?' diye kendisini check etsin. Kalkıp da AA'yı kötüleme ile olmaz. AA'daki iki saat farkı konu etmesi, şöyle olmuş, böyle olmuş... Sonunda iki üç saat sonra Türkiye'de, sonuçlar net ortaya çıkıyor. Bu yüzden AA 'Hiç kazanmadı' ya da 'kazandı' deselerdi ne olurdu? Üç dört saat sonra her şey ortaya çıkıyor. Sayımı da adalet, yargı yapıyor. AA, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda imzası olan bir kurum. Bu nedenle kurumları yıpratmanın bir gereği yok. AA, Mustafa Kemal'in önem verdiği bir kurum. Bu nedenle ajanslarla kurumlarla uğraşarak bir yere varılacağı yok. Aksine kendileri 'Ne yaptık ki bu millete kendimizi sevdiremiyoruz?', 'Niye bir proje üretip de milletin karşısına çıkamadı?', 'Niye bu milletin kalkınması ve gelişmesi için projeler önünde engel oldun?', 'Önümüzdeki seçimde ne yapsak' diye kendilerini yargılasınlar. Yoksa AA'yı kötüleme ile bir yere varacağı yok." Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AA'nın 94. yıl dönümünü de kutlayarak, "Yüzlerce 94 yıl yaşasın. Çalışanlara başarılar diliyorum" dedi.

"O şokun getirdiği, hesapsız cümleler kullanıyorlar"

Bakan Güllüce, Üsküdar'da seçim sonuçlarına CHP'nin itirazlarıyla ilgili soruya şu karşılığı verdi:

"İlkokulda öğretiyordu. 9 bin fark var. Bu kadar fark var. Benim bildiğim bir farkla kazanılıyor. Yani 9 bin birden büyük herhalde. O yüzden aritmetik eğitimine değerli adayı tavsiye ediyorum. Türkiye genelinde muhalefet ummadığı kadar bir mağlubiyet aldı. Onlar her şeyin daha iyi olacağını sanıyorlardı. Ancak başka yolu olmadığı için, millet de onlara gerekli cevabı verdi. Bana kalırsa o şokun getirdiği, hesapsız cümleler kullanıyorlar. Muhalefet bunu aklıselimle karşılaması lazım. Herşeyden önce Türkiye'nin ciddi bir muhalefete ihtiyacı var. Oturup kendini check etmeli. Yoksa, 'Ben kazandım, bu 680 bin fark az, olmuyor' diyorlarsa desinler. Ama bence dememeli. Çünkü biz muhalefetin de Türkiye'de güçlü olmasını istiyoruz." 

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Ak Parti Üsküdar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title