Haberler

    Güler Sabancı Yine En Güçlü Kadınlar Listesinde

    Güncelleme:

    Forbes dergisi dünyanın en güçlü kadınları listesini yayınlandı. Türkiye'den listeye giren tek kadın, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı oldu.

    Forbes dergisinin yayınladığı dünyanın en güçlü kadınları listesinde Çinli kadın sayısı bu yıl her zamankinden fazla oldu. Türkiye'den listeye giren tek kadın, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı oldu.

    9 ÇİNLİ KADIN GİRDİ

    2016'da dünyanın en güçlü 100 kadını listesine 9 Çinli kadın girdi.

    ÇİN, 51 KADINLA İKİNCİ SIRADA

    Böylece Çin, 51 kadınla listeye en çok kadın sokan ülke olan ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşti.

    LİSTENİN BAŞINDA MERKEL VAR

    Bu yıl dünyanın en güçlü kadınları listesinde başı yine son yıllarda olduğu gibi Almanya Başbakanı Angela Merkel çekiyor.

    İKİNCİ SIRADA CLINTON VAR

    İkinci sırada ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayları arasında yer alan Hillary Clinton, üçüncü sırada da kısaca FED olarak adlandırılan ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen bulunuyor.

    TÜRKİYE'DEN LİSTEYE GİREN TEK KADIN, GÜLER SABANCI

    Türkiye'den listeye giren tek kadın, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı.

    BU YIL 64. SIRADA

    Dünyanın en güçlü 100 kadını arasında geçen yıl 70. sırada olan Güler Sabancı'nın bu yıl 64. sırada olduğu dikkat çekiyor.

    Listede 29 ülkeden siyaset, iş dünyası, teknoloji ve yardım gibi alanlarda öne çıkan kadınlar yer alıyor.

    LİSTEDE 12 DÜNYA LİDERİ VAR

    Forbes, listedeki kadınların toplam 1 trilyon dolarlık bir geliri kontrol ettiklerini dünyada 3,6 milyardan fazla kişiyi etkilediklerini bildiriyor.

    Listede 32 yönetici, 12 dünya lideri ve 11 milyarder bulunuyor.

    EN GENÇ İSİM, YAHOO GENEL MÜDÜRÜ

    En gençleri 41 yaşındaki Yahoo genel müdürü Marissa Mayer, en yaşlısı ise 90 yaşındaki İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth.

    Almanya Başbakanı Angela Merkel toplam 11 kez listeye girdi, son 6 yıldır da ilk sırada yer alıyor.

    Mayıs ayında usulsüzlükle suçlanarak görevden uzaklaştırılan Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef'in ise bu yılki listeden çıkarılması dikkat çekti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Güler Sabancı Angela Merkel Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (5)

    VELİ:

    MERKEL Mİ GÜÇLÜ ? PÖH

    7
    4
    yanıtYanıtla
    Aysen Bardakci:

    TC . Artik Kadinlarini Evlilik Programlari Ile Oyaliyor. Okulardaki Kizlari Tarikatcilar Paylasiyor. Kisacasi Var Olan Yetenekleri , Yok Etmek Icin Ellerinden Gelen Her Seyi Yapiyorlar. Cinci Hocasi Olan , Muska Parasi Ödeyenlerde Alman Parlamentosunda Ermeni Soykirimini Onayliyorlar. Yaziklar Olsun Atatürkün Cumhuriyetini Yok Edip, Yonaz Kültürünü Yerlestirdiniz !

    9
    1
    yanıtYanıtla
    hamit:

    akp şovu bırak bu iftirayı destekleyen türk asıllı parlementerleri vatandaşlıktan çıkar. alman ve diğer iftiracı meclisleri içinde iftira atmıştırlar kararı çıkart.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    hamit:

    t b mm soykırım iftirasını onaylayan türk asıllı parlementerlerin t. c vatandaşlığından çıkarılmasını istiyoruz.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    KOYUN VE MAKARNA PİYASASI:

    DERNEĞİNE SADECE RIZA BEY TARAFINDAN 6 MİLYON DOLAR PARA YATIRILAN DA GÜÇLÜ DEĞİL Mİ. AZ MI YATIRMIŞ LİMİT NE İMİŞ

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title