Haberler

Gül ve Erdoğan, AYM Konusunda Ters Düştü

Güncelleme:

Başbakan'ın saygı duymadığı Anayasa Mahkemesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'güven duyun' mesajı vermişti.

Anyasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını kaldırması konusunda Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 2 farklı açıklama geldi. Yasağın kaldırılmasını olumlu bulduğunu belirten Gül'ün aksine, Erdoğan; karara saygı duymadığını belirtti.

ERDOĞAN: SAYGI DUYMUYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yapacağı bir günlük ziyaretin öncesinde havalimanında bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konuları ele alan Erdoğan'ın en çok öne çıkan açıklaması ise Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını kaldıran kararına saygı duymadığını söylemesi oldu. Başbakan'ın 'saygı duymadığı Anayasa Mahkemesi için daha bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'güven dolu' mesajları medyada yer almıştı.

ABDULLAH GÜL: GURUR DUYDUĞUM BİR OLAYDIR

Resmi temaslarda bulunmak için gittiği Kuveyt'ten dün dönen Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin "Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ve YouTube yasağını kaldıran kararı sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna şu yanıtı vermişti: "Benim için sürpriz değil. Hatırlarsanız yeni çıkan internet yasasının çıkış amacı zaten bütünü kapatmak yerine sadece sayfayı kapatmak içindi. Yasa bu şekilde çıkacaktı. Ama bir iki gereksiz müdahale oldu. İki yıllık trafik bilgilerini toplamak ve mahkeme kararı olmadan sayfaları kapatmak... Torba yasa olunca onayladım ama bir hafta içinde hükümet düzeltti. Burada önemli olan Anayasa Mahkemesi'nin oybirliği ile aldığı karar. Kurumlara güvenmek lazım. Sonunda hukukun üstünlüğü bu memlekette ispatlanır. En yüce mahkeme Anayasa Mahkemesi. Anayasa Mahkemesi bir zamanlar siyasi kararlar verirdi. 17 üyenin 10'unu ben atadım. Bazı önemli kararların oybirliği ile çıkıyor olması üyelerin evrensel hukuku esas alarak karar verdiğini gösterir ve güveni arttırır. Benim çok gurur duyduğum olaydır. Tutuklu milletvekilleri ile ilgili karar verilirken de birçoğu aynı siyasi görüşte değildir. Başbuğ kararında da böyle oldu."

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Abdullah Gül Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500

Yorumlar (101)

YaşasınTürkiyevatanim_alperen@hotmail.com:

Başbakan çok açık sözlü.Yalan söylemiyor samimi davranıyor.Bu yüzden hep kazanıyor.Birgün ülkücü birgün pkklı birgün ulusalcı olmuyor.Kısacası oy uğruna aslını reddetmiyor.bunalımı yaşamıyor.Bence diğer siyasi liderlerde böyle olmalı

17
39
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Aman Allah korusun.. Bir tane yeter..

yanıt0
yanıt0
Mertmert@gmx.de:

Yahu sen kimsin bu dünyada her birilerine kurumlara saygı duymuyorsun, sana kim saygı duyuyorki seni insan yerine koyan bile yok yontulmamış yobaz senmisin bu dünyanın yaratıcısı anlamış değiliz yeter yahu yeter

42
6
yanıtYanıtla
MURATHANfakir_1989@hotmail.com:

KENDİ DEDİĞİ OLMASI LAZIM HÜNKARIMIZIN. ANAYASA MAHKEMESİ DE KİM OLUYOR Kİ DEĞİL Mİ. saYIN DİKTATÖRÜMÜZ VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN. oNU SİZ BESLEDİNİZ BÜYÜTTÜNÜZ. aLIN BAŞINIZA ÇALIN ARTIK.

26
20
yanıtYanıtla
cem tunam2mccs@windowslive.com:

RTE AYM'nin nasıl karar vereceğinden tut,muhalefet partilerinin seçim sonuçlarına ne şekilde itiraz etmeleri gerektiğine kadar yine herkese ne yapması gerektiğini söylemiş. Siz ilk önce kendiniz,aileniz ve hükümetiniz üzerindeki şaibeleri kaldırın.Bunu yapmadan Kim kaile alacak sizi?

34
10
yanıtYanıtla
KAPKARAahmetbaykara33@hotmail.com:

makarnacı dediniz ak koyun dediniz göbeğini kaşıyan dediniz,, utanmaz lar belli ki dersinizi hala almamışsınız hala burada yorum yazıyorlar cevap veriyorlar bu kaçıncı tokat be adamların suratı manda gönüyle kaplı sanki...

7
36
yanıtYanıtla
ALANYURTalanyurt0326@hotmail.com:

KENDI YARGISINA SAYGISI OLMAYAN BIR BASBAKANIN ILERIYE DÖNÜK YARGIYA NE YAPABILECEGINI HIC DÜSÜNDÜNÜZMÜ?

21
9
yanıtYanıtla
taraf11sararinca@hotmail.com:

ne oldu kendi yaptığınız mahkeme düzenlemeleridemi tutmadı anca milleti uyutup durun böyle gül mü cumhurbaşkanı olsun tayyip mi uyutmaya devam milleti

23
5
yanıtYanıtla
halktrt@hotmail.com:

iç savaş çıkınca nereye kaçacaklar onu düşünmüşlerdir

20
8
yanıtYanıtla
Ahmetahmetrufaibabur@hotmail.com:

Onlar değilde iç savaşı çıkaranlar nereye kaçacak bakalım :D

yanıt0
yanıt0
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title