Haberler

    Güç Tüketimine Odaklı Akıllı Saat Ekranı

    JDI yeni panelini tanıttı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Apple Watch'un çıkmasıyla birlikte akıllı saat pazarında değişim yaşanması bekleniyor. Bazı analistlere göre diğer üreticiler Apple Watch'la rekabet edebilmek için çıtayı yükseltecek. Apple'ın saati için modayı kullanması ve saat olmaktan çıkartıp bir takıya dönüştürmesi stratejisi işe yarayacak gözüküyor.


    Kullanıcıların bakış açısından en büyük sorun ise şarj. Ancak geliştiriciler bu konuda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bunlardan biri Japan Display'den geldi. Yepyeni akıllı saat ekran teknolojisinin detaylarına birlikte bakalım.


    Güç tüketimi ön planda


    JDI'nin belirttiğine göre yeni LCD paneli akıllı saat pazarını hedefliyor ve pil ömrünü geliştirmeye yardımcı oluyor. Ekran 1.34 inç (3.4 cm) ve 320x300 çözünürlüğünde.


    "Yansıtıcı LCD modül" olarak adlandırılan panel Qualcomm'un Mirasol ekranına benzer bir teknolojiyi kullanıyor. Yansıtıcı LCD arka ışığa sahip değil. JDI, arka ışığın gücün emilmesinde yüksek paya sahip olduğunu belirtiyor.


    Üretici aynı zamanda yeni ekranın parlak güneş ışığı altında da canlı renkleri koruduğunu vurguluyor. JDI yeni ekranının ilk örneklerine mart 2015'te başlayacak. Seri üretime ise temmuz ayında geçilecek. Yılın 2. yarısında çıkacak olan bazı akıllı saat modellerinde JDI'nin yeni ekran çözümünü görebiliriz.



    Son gelişmelere göre Apple ve Japan Display arasında yeni bir tesisin kurulmasına yönelik görüşmeler var. Belki şimdi olmasa da Apple Watch 2'de JDI'nin güç tüketimine yönelik ekran teknolojisi kullanılabilir. Siz ne dersiniz?



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Apple Watch Hasan Uğur Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title