Haberler

Gso Ödül Töreni

Gaziantep Sanayi Odası (Gso), 2006 Yılı Iso Birinci ve İkinci Anketinde Yer Alan Gaziantepli Firmalara Düzenlediği Törenle Plaket Verdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), 2006 yılı ISO birinci ve ikinci anketinde yer alan Gaziantepli firmalara düzenlediği törenle plaket verdi.

Gaziantep iş dünyası ödül gecesinde bir araya geldi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, bürokrat, sanayici ve işadamının katıldığı Tuğcan Hotel'de düzenlenen törende konuşan GSO Başkanı Nejat Koçer, "Öncelikle bu şehri küllerinden yeniden ayağa kaldıran, canlarını bu şehir için seve seve veren, bize gazilik ünvanını hediye eden Antepliler'i şükranla anıyorum. Onların başlattığı milli mücadele azmini, ekonomik anlamda devam ettiren sanayicileri tebrik

ediyorum" dedi. Gaziantep'in dört bir yanındaki teşvikli illerle Suriye'nin teşviki arasında sıkışıp kaldığını belirten Koçer, "Biz ayrıcalık peşinde değiliz. Ama ortada bir mağduriyet varsa bunu da size söylemek ve sizinle birlikte çözüm aramak zorundayız. Bu ülke için üreten istihdam yaratan, ihracat yapan bu şehrin sanayicileri olarak bu haksızlığın artık bitirilmesini istiyoruz. Verilen sözlerin yerine getirileceğine inanarak bekliyoruz" dedi.

Daha sonra Türkiye'nin 2006 yılı ISO birinci büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan 10 firma olan Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş., İsko Dokuma İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Naksan Plastik Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Tic. A.Ş., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş , Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic A.Ş., Çimko Çimento ve Beton sanayi Ticaret A.Ş., Beşler Makarna Un İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş., Akteks Akrilik İplik Sanayi ve

Ticaret A.Ş.'ye ödülleri Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek tarafından verildi.

2006 yılı ISO ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren 18 Gaziantep firması Selçuk İplik San. ve Tic. A.Ş., Gürteks İplik San. ve Tic. A.Ş., Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Kaşmir Halı San. ve Ticaret A.Ş., Acarsan Makarna Un Gıda San. ve Tic. A.Ş., Sayınlar Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş., Kaplan Kardeşler Halı San. ve Tic. Ltd. Şti., Köksan Kökoğlu Gıda ve Teneke Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Gürteks Tekstil ve Boya San. Tic. Ltd. Şti., Bayteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Tekerekoğlu Tekstil

San. ve Tic. A.Ş., Kartal Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Eruslu Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Mogul Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., NAKSAN Kimya San. ve Tic. A.Ş., Betaş Mensucat San. ve Tic. A.Ş., Zafer Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Ünal sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş.'ye Gaziantep sanayisine yaptığı katkılardan dolayı GSO tarafından başarı plaketi verildi.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak TÜBİTAK tarafından desteklenmiş araştırma geliştirme faaliyetleri ve üretim süreçlerindeki innovatif çalışmaları dolayısıyla GSO üyesi olan 21 firma da ödüllendirildi. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci'ye üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesine katkılarından dolayı, Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli'ye de İnnovasyon Vadisi Projesi'ne katkılarından dolayı hizmet özel ödülü verildi.

Gaziantepli milli boksör Erdal Kesen de GSO tarafından hizmet özel ödülüyle onurlandırıldı.

(SMR-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title