Haberler

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Domotex'i Değerlendirdi

Güncelleme:

Domotex Halı üreticileri ve sanayiciler için vazgeçilmez bir buluşma mecrası

Almanya'nın Hannover Kentinde açılan ve 20 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek olan Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılarak fuarda incelemeler yapan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu halı sektörünü buluşturan böyle büyük ve önemli bir fuarda Gaziantep'ten 60 ayrı halı markasının fuarda yer almasının önemli olduğuna dikkat çekerek "Her yıl Almanya'da gerçekleştirilen ve halı sektörünün merakla beklediği alanındaki en büyük ve en prestijli fuarı olan Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Türkiye'den yüzün üzerinde firma katılırken Gaziantep'ten 60 civarında firmanın katılması önemlidir. Önceki dönemlerde temsilci veya gözlemci olarak katıldığımız bu fuarlara bu gün üretici sıfatıyla katılıyoruz ve dünya markaları Gaziantep'ten gelecek üreticilerin ürünlerini ve yeni koleksiyonlarını görmek için adeta sabırsızlanıyor. Bu Gaziantep için ve ülkemiz için gurur kaynağıdır. Uluslararası sektörel fuarlar AR-GE ve İnovasyon anlamında dünya genelindeki üreticilerin geldiği noktanın görülmesi yanında kendi ürettiğiniz ürünlerin uluslararası pazarlarda alıcı bulması açısından da büyük önem taşımaktadır. Gaziantep dünyada parça halı üretiminin %57'lik kısmı gerçekleştiriyor. Bugün Almanya'da ki bu önemli fuara katılan bütün firmaların yeniliklerini sergilemesi Gaziantep'te sektörümüzün AR-GE VE İnovasyona verdiği öneminde en büyük göstergesi olup üretimin dünya pazarlarında alıcı bulması açısından da dikkate değerdir." dedi.

Gaziantep'te 180 üretici firmanın bulunduğuna da dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu yıllık üretimin kapasitesinin 300 milyon metrekareyi bulduğuna dikkat çekerek "Halı sektörü Gaziantep sanayisi içerisinde büyük önem taşıyan ve Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sağlayan bir sektör. 1 milyar 628 milyon dolarlık büyük bir ihracatın yapıldığı sektörde on binlerce insan istihdam ediliyor ve geçimini sağlıyor. Bu dev sektörün gelişmesi ve dünya standartlarında trendleri belirleyen bir konuma gelmesi elbette önemli. Gerek üreticilerimiz gerekse ihracatçılarımızın dünya pazarlarında aktif rol alarak dünya fiyatlarını da belirleyici olmaya başlaması bu sektörün geleceği açısından da çok önemli. Bugün Almanya'da dünyanın önde gelen markaları ve üretici firmaları sektörün geldiği noktayı gözler önüne sererken halıda uygulanan AR-GE ve İnovasyonun bütün özelliklerini göstermektedir. Elbette fuara katılan üreticilerimizin dünya piyasalarındaki rakiplerini tanıması açısından da bu fuar önemli."dedi.

GSO Domotex'te Gaziantepli halıcılarla alıcıları buluşturdu

Dünya halı sektörünü bir araya getirmeyi başaran Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Gaziantep Sanayi Odasının da bir stant açtığını sözlerine ekleyen GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu "Gaziantep Sanayi Odası tarafından fuar süresince bir stant açıldı. Bu stantta Gaziantepli halıcılarımızla fuara dünyanın değişik ülkelerinden gelen alıcıların rahat bir ortamda iş görüşmelerini yapmalar sağlandı." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Hannover Türkiye Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title