Haberler

GSK İlaca Erişimde Dördüncü Kez Lider Seçildi

Güncelleme:

İlaç Erişim Endeksi'nin 2014 yılı sonuçlarında GSK, üst üste dördüncü kez ilk sırada yer aldı.

GSK'nın Endeks içinde süregelen liderliği ise şirketimiz bünyesindeki tüm çalışanların sağlık hizmetlerine erişime katkı sağlamak üzere sergiledikleri özverili çalışmanın ve GSK olarak bu yöndeki taahhüdümüzün bir sonucu. Çocuklara uygun ilaçların geliştirilmesi için Save the Children ile birlikte çalışan ve Ebola virüsüne karşı aşı geliştirmek üzere yürütülen araştırmalarda yer alan bilim adamlarımız da bu sonucun bir parçası."

"Yaptığımız ve yapabileceğimiz daha çok şey var. 2014 yılı Endeksi, her zamankinden daha katı kurallar doğrultusunda bir değerlendirme ile yürütüldü. O nedenle, yeniliklere nasıl öncülük edeceğimiz ve ürünlerimize erişimi maksimum seviyeye nasıl çıkaracağımız konusunda bizi daha fazla düşünmeye yönlendiriyor. Biz bu göreve zaten hazır ve istekliyiz. İlaç ve aşılarımızın daha çok insana ulaşması için kendimizi çok daha hızlı bir şekilde daha ileriye götürmeye devam edeceğiz."

2012'de yayınlanan İlaç Erişim Endeksi'nden bu yana GSK, ilaç ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda pek çok adım attı:

- Save the Children ile bir milyon çocuğun hayatını kurtarmak üzere kaynaklarını ve uzmanlığını birleştiren beş yıllık bir işbirliğine imza attı. Global düzeyde Save the Children derneği ile olan işbirliği, çocuklara uygun ilaç geliştirme, sağlık profesyonellerinin eğitimi, daha geniş kapsama yayılan ilaç erişimi konusunda ortak çalışmaların yürütülmesi gibi faaliyetleri kapsıyor.

- Sıtma hastalığına yönelik geliştirilen potansiyel aşı için yasal başvuru yapıldı. Böylelikle Afrika'daki çocukları sıtmadan korumak için dünyanın ilk aşısını erişime sunmak üzere büyük bir adım atıldı.

- Afrika'da bulaşıcı olmayan hastalıklar için açık bir laboratuvar kurularak, bu tür hastalıkların çeşitlerini daha iyi araştırmanın yanısıra, önlem ve tedavi yöntemleri konusunda daha fazla bilgilendirme fırsatı sağlandı.

- Sağlık profesyonellerine yönelik ürün pazarlama faaliyetleri ve satış politikası da GSK değerleri odağında hasta odaklı bir yaklaşımla yeniden yapılandırıldı.

- GSK'nın ViiV Healthcare iş birimi aracılığıyla UNITAID destekli Medicines Patent Pool (İlaç Patent Havuzu) ile ortak çalışılarak, HIV ile yaşayan insanların ilgili ilaçlara erişimini desteklemek üzere çalışmalar başlatıldı.

Tüm bu adımlar, geçtiğimiz yedi yıl içinde şirket modelinde yapılan temel değişimlerin üzerine inşa edildi. GSK böylelikle, ilaç ve aşılarını mümkün olan en fazla kişiye erişebilir kılarken, gelecek araştırmalara yatırım yapmaya devam etmeyi ve şirketin sürdürülebilir çalışmalarına ağırlık vermeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra gelişmekte olan ülkeleri dünya genelinde görülenden daha sık şekilde etkileyen hastalıklar hakkındaki çalışmaları daha fazla teşvik etmeyi, toplumları yerel sağlık altyapılarını güçlendirmek konusunda desteklemeyi ve düzenleyici kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile diğer şirketlerle ortaklıklar geliştirmeyi öncelik kabul ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Afrika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title