Haberler

Grekoromen Heyecanı Başladı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen müsabakaları başladı.

Serbest stili üçüncü tamamladık

Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'da devam eden şampiyonada grekoromen stil 59 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 98 kiloda Cenk İldem ve 130 kiloda Rıza Kayaalp mindere çıktı.

98 kiloda mücadele eden Cenk İldem, ilk maçında İsveçli Carl Fredrik Stefan Schon ile güreşti. İldem'in ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı müsabakada, hakemlerin pasif güreşen Schon'a ihtar vermemesi gerginlik yarattı. İldem, ikinci yarıda ihtar alan rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Ancak İsveçli güreşçi yine pasif güreşirken bu kez İldem'e ihtar verildi. İsveçli 1 puan alsa da karşılaşmayı Cenk İldem kazandı ve çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde İldem, Gürcistanlı Vasıl Imerlıshvılı karşısında 2-0'lik sonuçla müsabakayı kazanarak yarı finalist oldu. Yarı finalde de Fransa'dan Melonin Noumonvi'yi 4-2 yenen Cenk İldem, adını finale yazdırdı. Milli güreşçi akşam seansında Ermeni Artur Aleksanyan karşısında altın madalya müsabakasına çıkacak.

130 kiloda son Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp mindere çıktı. Kayaalp, ilk maçında Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 2-0 yendi. Çeyrek finalde Litvanyalı Mindaugas Mizgaitis ile karşılaşan Kayaalp, maçı 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Rus rakibi Rus Vasily Parshin'i zorlanmadan 9-0 yenerek adını finale yazdıran Kayaalp, Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov ile finalde karşılaşacak.

59 kiloda ise Rahman Bilici, birinci turda Polonyalı Edward Barsegjan ile karşılaştı. Karşılaşmayı 6-0 kazanarak çeyrek finale kalan Bilici, çeyrek finalde Belarus sporcu Soslan Daurov ile güreşti. Çekişmeli geçen karşılaşmayı 11-9 kazanan Bilici, yarı finale kaldı.

Moldovalı Victor Ciobanu karşısında final şansını yakalamak isteyen Bilici, maça kötü başladı ve 2-0 geriye düştüğü yarı final karşılaşmasını kaybetti. Bilici, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

Bugün mindere çıkan diğer Türk güreşçi, 66 kiloda Atakan Yüksel oldu. Yüksel, Ermeni Aram Julfalakyan ile güreşti. Müsabakanın ilk yarısını 3-1 önde bitiren Yüksel, son saniyelerde kendi hatasıyla iki puan verdi ve karşılaşma 3-3 oldu. Son puanı Ermeni sporcu aldığı için Yüksel, şampiyonadan elendi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Atakan Yüksel Rıza Kayaalp Cenk İldem Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title