Haberler

GQ Yılın Farkındalık Ödülü Benim Çocuğum'a

Güncelleme:

Dünya çapında GQ tarafından 18 yıldır sürdürülen GQ Men of the Year ödülleri 11 Aralık Çarşamba akşamı Four Seasons Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı.

Yılın hayranlık uyandıran erkeklerinin ödüllendirildiği Men of the Year töreninde, Benim Çocuğum filminin yönetmeni Can Candan Yılın Farkındalık Projesi Ödülü'ne layık görüldü. Candan, "Umarım günün birinde, bu ülkede televizyonlar da Benim Çocuğum gibi belgeselleri korkmadan ve gururla yayımlarlar" dedi.

Dünya çapında GQ tarafından 18 yıldır sürdürülen GQ Men of the Year ödülleri 11 Aralık Çarşamba akşamı, Four Seasons Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı. Yılın hayranlık uyandıran erkeklerinin ödüllendirildiği Men of the Year töreninde, Benim Çocuğum filminin yönetmeni Can Candan Yılın Farkındalık Projesi Ödülü'ne layık görüldü. "Benim Çocuğum" adlı uzun metraj belgesel filmiyle çocukları eşcinsel, biseksüel ya da trans olan ebeveynleri beyazperdeye taşıyan Yönetmen Can Candan, ödülünü alırken homofobi ve transfobiye karşı verilen mücadelede herkese sorumluluk düştüğüne dikkat çekti. Candan, "Benim Çocuğum belgeselinde, çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve trans olan cesur bir grup anne-baba, ebeveyn, aile ve aktivist olmanın ne demek olduğunu samimi bir şekilde yeniden tanımlıyorlar. Bu anne-babalar çocuklarını oldukları gibi kabul etmenin ötesinde, onların yaşam ve eşit vatandaşlık hakları için hepimize örnek olacak bir mücadele sergiliyorlar. Bu insanlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Bu ülkede lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin hayatlarını zindan eden, onları yaralayan ve öldüren homofobi ve transfobiye karşı verilen mücadelede hepimize sorumluluk düşüyor. Umarım 'Benim Çocuğum'u izlemediyseniz izler; daha fazla seyirci ile buluşabilmesi için bize destek olursunuz. Ve umarım günün birinde, bu ülkede televizyonlar da 'Benim Çocuğum' gibi belgeselleri korkmadan ve gururla yayımlarlar" dedi.

GQ Men of the Year 2013 kapsamında Yaşam Boyu Başarı Ödülü Michael Nouri'ye layık görüldü. Prestijli gecede kendi alanlarında yılın dikkat çeken işlerine imza atan erkeklerin yanı sıra yılın kadını da GQ Women of the Year ödülüyle onurlandırıldı. Oyunculuk kariyerindeki göz alıcı başarısı ile Beren Saat'e Women of the Year ödülü takdim edildi.

GQ Men of the Year ödülüne layık görülen diğer isimler ise şöyle:

Yılın İkonu Akmerkez Özel Ödülü Kenzo Takada

Yılın Oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu

Yılın Sıradışı Başarısı Ahmed Akgiray

Yılın Sporcusu Didier Drogba

Yılın Yapımcısı Kerem Çatay

Yılın Farkındalık Projesi Can Candan

Yılın Yönetmeni Yılmaz Erdoğan

Yılın Girişimci İşadamı Mübariz Mansimov

Yılın Stil Sahibi Erkeği Murat Türkili

Yılın Şefleri Üryan Doğmuş ve Cihan Kıpçak

Yılın Müzisyeni Mabel Matiz

Kaynak: Bültenler / Güncel

Four Seasons Hotel Can Candan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title