Haberler

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz İndirimi Bekleniyor

Güncelleme:

Türkiye'nin gözü kulağı bugün saat 14.00'te Merkez Bankası'nda olacak. ABD'li yatırım bankası JP Morgan, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 50 baz puan indirmesini bekliyor.

JP Morgan, enflasyonist baskıların azaldığı, TCMB Başkanı seçiminin tamamlandığı ve global merkez bankalarının genişlemeci politika duruşlarını devam ettirdikleri ortamda TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugün saat 14.00'de yapılacak toplantıda faiz koridoru üst bandını indirmesini bekliyor.

İNDİRİM NE KEDER OLACAK?

TCMB'nin gecelik borç verme faizini 50 puan indirerek yüzde 10,00'a çekmesi olasılığını yüzde 60 olarak gören JP Morgan, TCMB'nin daha muhafazakar davranarak faiz indirimini 25 baz puanda tutması veya 75 baz puan gibi daha agresif bir faiz indirimi yapması olasılıklarını eşit gördüğünü de vurguladı.

KESKİN İNDİRİMDEN KAÇINABİLİR

Kredibilite kaybı ve Türk Lirası üzerindeki etkiye yönelik endişeler nedeniyle TCMB'nin daha keskin bir indirimden kaçınacağını öngören JP Morgan, politika faizinde de indirim olmayacağını tahmin ediyor.

UZUN VADELİ TAHMİN ZOR

PPK toplantısı ile birlikte piyasanın yeni TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın görüşlerini duyma imkanı elde edeceğini belirten JP Morgan, ancak gelecek 2 ayda 6 PPK üyesinin 4'ünün görev sürelerinin dolacak olması nedeniyle para politikası konusunda uzun vadeli tahmin yapmanın zor olduğunu da vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Para Politikası Kurulu Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

34:

turkiyenın butçesı yarısı ancak akpye yetiyor fayızda duşse parada çoğolırsada garıban garıbandır

19
6
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Bütün işsizlik rakkamları yalan. Gayri safi milli hasıla 2015de 806 milyardan 752ye düşdü (dolar). Birde internette ihracat ithal rakkamlarını arayın, fiyasko belli olmasın diye hiç birşey bulunmuyor. : (54. 000. 000. 000 x 3)TL:(1. 300 x 12) TL = 10. 384. 615 yıllık asgarı ücretli işyeri ediyor. Turizm kayıpları tabiki buna dahil değil. Artık 2016 da ne olacağını kendiniz düşünün diyecektim, ama sizde düşünecek beyin yok ki. Saray bozuntusu koltuk uğruna ülkeyi ve ekonomiyi kaosa batırdı, dilenmeye h

15
8
yanıtYanıtla
LOBİ DEN SEVGİLER:

MERKEZ BANKASİ DİYE BİRŞEY YOK. ARTİK ORASİ İSLAM BANK. PARAYİDA SİYASETTEKİ GİBİ İSLAMA BAĞLADİLAR. HAYİRLİ OLSUNMU DESEK GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEMMİ DEDSEK ARTİK GÖRECEĞİZ.

15
8
yanıtYanıtla
ÜST AKİL:

KA AKİL SENDE AKİL OLSA ÜLKENİN NASİL SATİLDİGİNİ BİR YÜZÜKLE GELİNİP DÜNYANİN 7. ZENGİNNİ OLUNDUGUNNU BUNUNDA İSLAM TİCARETİ YAPARAK OLDUGUNU FARKEDERDİN. FAKİR KİVRANMİYOR ARTİK KOMADA ÖLÜYOR GÖRDÜ MİLLLET İSLAM DİYENLERİ SEN KÖRMÜSÜN

yanıt1
yanıt0
ilker:

faiz düşse ne olacak iş yok ne iş kuracaksında ne yapacaksın ihraacat tıkanmış durumda iç piyasa desen zaten hareketsiz turizm bu sene ölü doğdu gelecek karanlık

18
5
yanıtYanıtla
izmitlı:

hepsını hırsızlere verınli yoyursunlar allah hepsını kahr etsın

9
9
yanıtYanıtla
VATAN:

İNŞALLAH DÜŞMEZ DAHA YÜKSELİR ÇÜNKÜ, FAİZ DÜŞERSE MÜTEHİTLER VE BANKA KAZANACAK, 150. 000 TL. ''lik evler 200. 000 TL. olacak. Allah''ım fırsatçılara ve bozgunculara fırsat verme. Haram ticaret değil helal ticaret yapanlardan eyle.

13
3
yanıtYanıtla
34:

ulkemız çok guzeldı ama bu becerıksız

11
2
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

BALON EKONOMİSİ PATLAMAK İÇİN DAHA FAZLA ŞİŞİRİLİYOR . DÜŞÜK FAİZ DAHA FAZLA TÜKETİM DEMEKTİR. TÜKETEREK KALKINAN HİÇ BİR ÜLKE YOK DÜNYADA. ÜRETİMİN SIFIR OLDUĞU BİR YER KALKINAMAZ.

11
2
yanıtYanıtla
T...C:

herkes çıkarına çalışıyor halkı düşünen yok konut yapıp mileti borca sokuyor ama akp yandaşları kür olmuş bunu savunuyorlar daha

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title