Haberler

Gözaltına Alınan 31 Şoför Serbest Bırakıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Sergi Açacağı Çadırlara Yürümek İsterken Gözaltına Alınan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (Tümtis) Bağlı 31 Şoför Serbest Bırakıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sergi açacağı çadırlara yürümek isterken gözaltına alınan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) bağlı 31 şoför serbest bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler bugün bir basın açıklaması yaptılar. TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, "Yaklaşık 70 gündür arkadaşlarımız çalıştırılmıyor. 5'er bin YTL her işçinin alacağı var. Yasaya göre belediye taşeron firmanın ihalesini iptal ettiği zaman, firmanın yerine getirmediği tüm yasal hükümlülükleri karşılaması zorunludur. Bu arkadaşlarımızı işe başlatmak zorundadır. Belediye başkanı ve diğer yetkililer kanunsuz yasadışı işler yapıyor. Dün olduğu gibi

arkadaşlarımızın hakkını isteme ve işe dönme talepleri polis zoruyla bastırılmak isteniyor. İşe dönme mücadelemizden de alacaklarımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara boyun eğmeyeceğiz. Arkadaşlarımız ne zaman iş başı yaparsa o zaman eylemlerimiz sona erecektir. Belediye başkanı ve avukatları çok iyi biliyor ki, işten çıkarılan işçilerin yerine 6 ay boyunca işçi alınamaz. Eğer 6 ay içerisinde işçi alacaksa yine eski işçileri almak zorundadır. Yasadışı bir şekilde işçi çalıştırarak bu iş çözülmez.

Eninde sonunda haklı olan, onuruna ve ekmeğine sahip çıkan bu işçiler kazanacaktır. Biz Anayasada yazılı olan yasal hakkımızı kullanıyoruz. Emniyet yetkililerinden bu hakların kullanılması için bize nezaret etmesini ve bize engel çıkarılmamasını istiyoruz. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok. Burada namusuyla çalışan 250 tane dürüst insan var. Belediye başkanı bu sese kulak versin, bu mağduriyetin daha fazla uzamaması için adım atsın. Yoksa biz asla eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Belediye başkanını bir kez

daha sağduyulu olmaya çağırıyorum" dedi.

(TB-ST-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title