Haberler

Göz Kamaştıran Minyatürler

Bursalı tezhip ve minyatür sanatçısı Gülgün Keser ilk kişisel sergisini açtı.

Bursalı tezhip ve minyatür sanatçısı Gülgün Keser ilk kişisel sergisini açtı. Sergide yapraklar ve tüyler üzerine yapılan eserleri büyük ilgi görüyor.

3 yıldır tezhip, hat ve minyatür dallarında yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine toplayan Gülgün Keser'in ilk kişisel sergisi Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Keser'in uzun yıllardan bu yana yaptığı çalışmalardan oluşan sergide 70 eser bulunuyor. Keser'in el emeği göz nuru eserleri, sanatseverleri gündelik hayatın stresinden kaçmaya davet ediyor. Çalışmalarında kullanılan malzemenin özüne sadık kalmaya çalıştığını belirten Keser, "İlk kişisel sergimi açmaktan büyük keyif duyuyorum. 70'e yakın eserle sanatseverlerin karşısına çıkıyoruz. Çalışmalarımda yoğunlukla doğa ve reprodüksiyon temaları kullandım. Eserlerimde tuvalleştirme yok. Malzemelerimin özünü bozmadan, herhangi bir gereçle kaplamadan işlem yaptım. Hat, minyatür ve tezhip sevdalısı olan vatandaşlarımızı sergime davet ediyorum" diye konuştu.

Gülgün Keser'in çalışmaları arasında en çok "Sükut" ve "Can" isimli yaprak üzerine işlediği eserleri ilgi gördü. Fiyatları 550 lira ila 3500 lira arasında değişen eserlerden sergi 24 Mayıs tarihine kadar gezilebilir. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title