Haberler

Görüntülü Haber) Ağaçları Kesmeyip Taşıyorlar

8 ağacın taşınacağı projede ilk etap tamamlanırken taşınan ağaçların bakımlarının yapılmasının ardından çalışmaların Ocak ayı başında yeniden başlanacağı öğrenildi.

8 ağacın taşınacağı projede ilk etap tamamlanırken taşınan ağaçların bakımlarının yapılmasının ardından çalışmaların Ocak ayı başında yeniden başlanacağı öğrenildi. "AĞAÇ TAŞIMAK HEM EKOLOJİK HEM DE EKONOMİK" Tüm çalışmaların yaklaşık 2 ay süreceği öğrenildi. Opitz firması Akdeniz sorumlusu Francesco Maccazola ağaçların taşınmasının ardından işlerinin bitmeyeceğini belirterek " Bütün ağaçlar taşınabilir. Ağaçların nakil edildikleri yerlerde hayatların devam edilmesi için destek olunması gerekiyor. Ağaçların taşınacakları yerde rehabilitasyon ortamı oluşturuyoruz. Taşınacak ağaçları mantar gibi hastalıklardan korumak için özel bezlerle sarıyoruz. Yeni yerlerine yerleştirilmelerinin ardından doğada canlanmanın yaşanacağı Mart ayında yeniden yoğun bir bakıma tabii tutuluyorlar. Hepsinin eski formlarına kavuşmalarına kadar çalışmalarımız devam edecek." dedi. Ağaçların taşınmasının ekolojik olduğu kadar ekonomikte olduğunu söyleyen Francesco Maccazola "20 yaşında yada daha yukarı yaşlarda bu tür ağaçları satın alıp dikmek oldukça maliyetli bir iş" dedi. TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK AĞAÇ TAŞIMA OPERASYONU Yapılan çalışmanın Türkiye'nin en büyük ağaç taşıma işi olduğunu belirten firma yetkilileri daha önce İzmir'de 65 palmiye ağacının, onun dışında birkaç projede sayısı 10'u geçmeyen ağaçların taşındığını söyledi. Projede ağaçların yaşatılmasındaki başarı oranının yüzde 99 olduğu belirtildi. İNŞAAT SEBEBİYLE BİR AĞAÇ BİLE KESİLMEYECEK Bu arada eski füze üssünde konut projesini gerçekleştiren siyah kalem firması yetkilileri çalışılan bölgede inşaat sebebiyle bir ağaç bile kesilmeyeceğini söyledi. Projenin mimarisinin bölgenin doğal yapısına uygun olarak hazırlandığı mevcut boş alanlar ve ağaç taşıma sonucu ortaya çıkan alanların kullanılacağı belirtildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title