Haberler

Görmez: "Müslümanlar Önce Birbirlerine Karşı Merhameti Kaybettiler"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in camiye gelişi, - Görmez'in hutbe vermesi, - Görmez'in namaz kıldırması, - Görmez'in cenaze namazını kıldırması ve hellallik alması, - Tabutun taşınması, - Görmez'in camiden ayrılması görüntüleri, Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Müslümanlar önce birbirlerine karşı merhameti kaybettiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in camiye gelişi, - Görmez'in hutbe vermesi, - Görmez'in namaz kıldırması, - Görmez'in cenaze namazını kıldırması ve hellallik alması, - Tabutun taşınması, - Görmez'in camiden ayrılması görüntüleri, Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Müslümanlar önce birbirlerine karşı merhameti kaybettiler. Onun için İslam dünyasında kan ve gözyaşı eksik olmuyor" Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Müslümanlar önce birbirlerine karşı merhameti kaybettiler. Onun için İslam dünyasında kan ve gözyaşı eksik olmuyor" dedi.Görmez, Antalya'daki Muratpaşa Camisi'nde cuma namazı kıldırdı ve cuma hutbesi verdi. Görmez hutbede, Allah'ın rahmetli ve merhametli olduğunu, O'na iman edenlerin de merhametli olmak zorunda olduğunu söyledi.Kendilerinin her türlü söze başlarken, "Bismillahirrahmanirrahim" dediklerini belirten Görmez, "Biz Rabbimizin 99 sıfatı içerisinden Rahman ve Rahim Allah'ın sıfatlarını zikrederek işe başlarız. Bismillahirrahmanirrahim? diyerek işe başlamak Allah'a şu sözü vermek demektir, (Allah'ım ben hayatımda, işlerimde ve sözlerimde sadece rahmeti esas alacağım)" diye konuştu.Görmez, Müslümanların sadece birbirlerine karşı değil bütün insanlığa karşı merhamet etmek zorunda olduğunu ifade ederek, Allah Resulü'nün çölde susuz kalmış bir köpeğe su vermeyi cennetlik bir davranış şeklinde gördüğünü hatırlattı.Hazreti Muhammed'in bir kediyi evde susuz bırakıp ölüme terk etmeyi de cehennemlik bir davranış olarak ifade ettiğini anlatan Görmez, bütün mevcudata karşı merhamet duygusunun taşınmasının Müslümanların en büyük sıfatı olduğunu belirtti.- "Müslümanlar önce birbirlerine karşı merhameti kaybettiler"Görmez, Müslümanların bugün birbirlerine merhameti tavsiye etmek zorunda olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Müslümanlar önce birbirlerine karşı merhameti kaybettiler. Onun için İslam dünyasında kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Müslümanlar yeniden Rabbimizin rahmetiyle tanışmak, Peygamber Efendimizin bize rahmet olarak gönderildiğini idrak etmek, O'nun getirdiği kitabın rahmet kitabı olduğunu görmek ve bütün kainata karşı yeniden merhametli olmanın yollarını aramak zorunda." İnsanlığın en büyük sorununun insanlık vicdanının yitirilmesi olduğunu anlatan Görmez, "İnsanlık merhametini kaybetti. Bütün insanlığın merhameti arayıp bulacağı yer Müslümanın kalbidir. Müslümanlar da merhameti kaybederse insanlık merhameti bulamaz. Çünkü merhametin kaynağı Rabbimizdir, Kitabımızdır, Muhammed Mustafa'dır" dedi.Öte yandan Görmez, cuma namazı çıkışı 79 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Şerif Yüksel isimli bir vatandaşın cenaze namazını kıldırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title