Haberler

Görmez, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Salhab'a Kuran'ı Kerim Hediye Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Abdülazim Salhab'a Kuran'ı Kerim hediye etmesi-Görmez ve Salhab'ın Kuran'ı Kerim'i incelemeleri Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kudüs'te- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Salhab'a, 16'ıncı yüzyılda Karahisari tarafından kaleme alınan ve 40 yılda tamamlanan mushafın bir kopyasını hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Abdülazim Salhab'a Kuran'ı Kerim hediye etmesi-Görmez ve Salhab'ın Kuran'ı Kerim'i incelemeleri Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kudüs'te- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Salhab'a, 16'ıncı yüzyılda Karahisari tarafından kaleme alınan ve 40 yılda tamamlanan mushafın bir kopyasını hediye etti. Mushaf, Mescid-i Aksa'da bir camekan içinde sergilenecek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Abdülazim Salhab'a, 16'ıncı yüzyılda Karahisari tarafından yazılmış ve 40 yılda tamamlanan Kuran'ı Kerim'in bir kopyasını hediye etti.Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindeki konuklar onuruna resmi bir akşam yemeği verdi.Yemeğe, Filistin hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, Mescidi Aksa Vakfı Başkanı Salhab, Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi İkrime Sabri de katıldı.Başkan Görmez, yemeğin ardından Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Salhab'a, 16. yüzyılda Karahisari tarafından kaleme alınan ve 40 yılda tamamlanan mushafın bir kopyasını hediye etti. Teship sanatı açısından bir şaheser olarak nitelendirilen mushafın, her sayfası özgün yazımıyla dikkat çeken bir özelliğe sahip.Başkan Görmez tarafından hediye edilen mushaf, bundan böyle Mescid-i Aksa içinde bir camekan içinde sergileneceği belirtildi.Diyanet İşleri Başkanı, Salhab'a ayrıca bir de Hümayünda arşivden çıkartılmış "eman" hediye etti. Hz. Ömer döneminde gayri müslimlerin haklarını güvence altına almak amacıyla çıkartılan ve Osmanlı padişahları tarafından tekrar edilen emanın orjinali ise İstanbul'da muhafaza ediliyor.Salhab ise Görmez'e üzerinde Mescid-i Aksa işlemesi olan el yapımı mermer bir tabloyu hediye etti.Davetliler, yemeğin ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title