Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den ABD'ye Ağır Eleştiri

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı, Amerika'da sinek ilacı satışının tabiatın dengesini bozduğu için yasaklanmasını, "Irak'ta 1.5 milyon insanı öldürmek tabiatın dengesini bozmuyor mu" sözleriyle eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Amerika'da sinek ilacı satışının tabiatın dengesini bozduğu için yasaklanmasını, " Irak'ta 1.5 milyon insanı öldürmek tabiatın dengesini bozmayacak ama sinek ilacı tabiatın dengesini bozuyor. Bu ne yaman çelişki" sözleriyle yorumladı.

GAZİANTEP'E GELDİ

Çeşitli temaslarda bulanmak için Gaziantep'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, merkez Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Kendi Eğitim Dünyamızın Yeniden İnşası' konulu sempozyuma katıldı. Sempozyumda konuşan Görmez, din ile pozitif bilimlerin birbirinden ayırmaması gerektiğini söyledi.

Faydalı ve doğru olan bütün bilgilerin dini olduğunu ifade eden Görmez, "Bizim medeniyetimizde bilgi bilgidir. Hadis, fıkıh, tefsir ne kadar dini ise fizik, kimya, matematik o kadar dinidir. Kitabın ayetleriyle, kainatın ayetlerini bir birinden ayıran bir bilgi düşüncesine sahip olamayız biz. Bunları gayri dini kabul edip, sadece kitabın metni ile ilgili bilgileri dini bilgi kabul etmek bizim tarihimizde, medeniyetimizde yaşadığımız en büyük kırılma noktasıdır" dedi.

"SİNEK İLACI TABİATIN DENGESİNİ BOZUYOR DA İNSAN ÖLDÜRMEK BOZMUYOR MU"

Amerika'da başından geçen bir anıyı anlatan Görmez şunları dedi:

"Amerika'da bir merkez açtık. Merkezimizi açtığımız yer daha önce bir bataklıktı. Orada bir konteynır vardı ve vatandaşlarımız orada 20 sene namaz kıldı. Yazın tekrar o bölgede yavaş yavaş sivrisinek çıkma ihtimali vardı. Açılışı yaptıktan bir süre sonra kaldım ve arkadaşla 'Sinek ilacı var mı?' diye sordum. Dediler ki 'Hocam Amerika'da sinek ilacı yasak', 'Neden?' dedim. 'Tabiatın dengesini bozuyormuş onun için yasak' dediler. Fesuphanallah, Irak'ta 1.5 milyon kişiyi öldürmek tabiatın dengesini bozmuyor ama sinek ilacı tabiatın dengesini bozuyor. Ne yaman çelişki? Başka dünyaların üzerine bombalar yağdırmak, kimyasal silahlar üretmek tabiatın dengesini bozmuyor ama sinek ilacı yasak. Maşallah. Bu çelişki bize özgü bir çelişki değil. Bu çelişki içinde yaşadığımız bütün dünyanın yaşadığı yaman çelişki."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Görmez Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (30)

geronimo:

akp li din tüccarı. . . işler nasıl ? din satışı ne durumda?

37
10
yanıtYanıtla
tanertanık:

amerika ırakı yerler bir ederken uçaklar incirlikten kalktı hemde AKP izniyle vede meclisten yetki geçmemesine rağmen . Allahtan korkun yeter artık bu milleti kandırdığınız. bulunduğunuz makama biraz saygınız olsun. AKP olmasaydı ortadoğu böyle acı bir durumda olmazdı ve tabi sizin gibi AKP nin her yaptığına kılıf bulan insanlar.

28
2
yanıtYanıtla
ahmet:

bu nasıl bir zihniyettir ortadoğuda olanları bile akp ye bağladın. gökten taş düşse atı akp attı diyeceniz.

yanıt1
yanıt10
vay vay:

Sen kimsin ya. bürokratik işlere bulaşıyorsun. sen önce birileini helal ile haramı öğret. devletin sana tanıdığı imknların helal olup olmadığını öğren. bilmediğiniz işlerle yorum yada telkinde bulunursunuz, ondan sonra arapsaçına dönersiniz. sen millete gerçek müslümanlığı öğret biliyosan. özellikle sizin tayfalarınıza

16
3
yanıtYanıtla
ADAM DEĞİL:

BU GÖRMEZ HİÇ BİR PİSLİĞİ GÖRMEZ.

15
3
yanıtYanıtla
ARKA BAHCE:

BU ADAM AKP İN ARKA BAHÇENİN ARKA BEKÇİSİ BUDAN BAŞKAN FİLAN OLMAZ

12
4
yanıtYanıtla
ARKA BAHCE:

SAYIN GÖRMEZ TOPLUMA SEN NE VERDİN DİNİMİZİ AKP ARKA BAHÇESİ HALİNE GETİRDİN. KARŞILĞINDA SENİN BÜKÇEN BÜYÜDÜ. KRAL GİBİ ARABADA ALINDI

12
2
yanıtYanıtla
YAZILAR OLSUN SANA:

NASIL MERCEDES İYİMİ

11
3
yanıtYanıtla
nevim genc:

bla bla . . . sen bu masallara anca aptallara inandirirsin bana degill

11
1
yanıtYanıtla
vahap:

mazlumun ahı titretir arşı rahmanı. allah müslümanları her türlü bela ve şerden korusun amin.

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title