Haberler

Görme Engelliye Hakaret Davası

32 yaşındaki Ahmet Gömeç'e, "Allah, zaten sana vurmuş" diyerek hakaret ettikleri iddiasıyla Fatma- Hüseyin Ünüvar çifti ile Mehmet Ali Turhan yargılanmaya başlandı.

Antalya'da kaldırıma park eden araç nedeniyle çıkan tartışmada görme engelli 32 yaşındaki Ahmet Gömeç'e, "Allah, zaten sana vurmuş" diyerek hakaret ettikleri iddiasıyla Fatma- Hüseyin Ünüvar çifti ile Mehmet Ali Turhan yargılanmaya başlandı.

Antalya'da bir yakınına gelinlik bakmak üzere Fatma- Hüseyin Ünüvar çifti 07 HC 010 plakalı otomobili kaldırıma park ederek mağazaya girdi. Bu sırada karşıdan karşıya geçişini engelleyen otomobil sürücüsüne sinirlenen görme özürlü Ahmet Gömeç, polisi arayarak ihbarda bulundu. Polisi görünce sinirlenen mağaza sahibi Turhan ile müşterileri Ünüvar çifti, Gömeç ile tartıştı. Kendisine, "Allah, zaten sana vurmuş" diye hakaret edildiğini iddia eden Ahmet Gömeç, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Antalya 8'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugünkü duruşmasına Ahmet Gömeç ile Ünüvar çifti katılırken, Mehmet Ali Turhan yer almadı. Gömeç, kendisine hakaret ettiklerini iddia ettiği Fatma ve Hüseyin Ünüvar ile mağaza sahibi Mehmet Ali Turhan'ı affettiğini söyledi. Ünüvar çifti de karşılıklı şikayetten vazgeçtiğini belirtti.

Mahkeme, Mehmet Ali Turhan'ın duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek davayı 14 Eylül'e erteledi.

Duruşma öncesinde Antalya Adliyesi'ne gelen bir grup görme engelli Ahmet Gömeç'e destek verdiklerini açıkladı. Görme engelliler, "Polisin gözü önünde kaldırımda araç var ama müdahale etmiyor. Görevini yapmıyor. Çekici çağırmıyor ve ceza yazmıyor. 'Sen de kaldırımdan in, oradan geçiver' diyor. Toplum tarafından çok incitiliyoruz. Örneğin bir araç kaldırıma park etmişse, uyardığımızda 'Sen körsün. Ne işin var yollarda. Otur evinde' diyorlar' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title