Haberler

    Görme Engelli Öğrenciden Anlamlı Proje

    Manisa'nın Soma ilçesinde görme engelli 11. sınıf öğrencisi Arda Özgür, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte geliştirdiği projeyle Türkiye haritasını görme engelli öğrencilerin coğrafya derslerinde büyük kolaylık sağlayacak şekilde tasarladı.

    Manisa'nın Soma ilçesinde görme engelli 11. sınıf öğrencisi Arda Özgür, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte geliştirdiği projeyle Türkiye haritasını görme engelli öğrencilerin coğrafya derslerinde büyük kolaylık sağlayacak şekilde tasarladı. Görme engelli Arda'nın projesi TUBİTAK finallerine kaldı.

    Manisa'nın Soma ilçesinde Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 11. sınıf öğrencisi görme engelli Arda Özgür sınıf arkadaşları ve Coğrafya öğretmenleri Sözer Vurgun ile birlikte kendisiyle aynı kaderi yaşayan görme engellilerin eğitim hayatını kolaylaştıracak 'Türkiye' projesi geliştirdi. Görme engelli öğrenci Arda Özgür, sınıf arkadaşları ve Coğrafya öğretmeni Sözer Vurgun tarafından hazırlanan proje kapsamında görme engellilerin rahatlıkla kavrayacağı bir Türkiye haritası tasarladı. Haritada Türkiye'nin akarsuları, gölleri, dağları, bölgeleri ve diğer bütün coğrafi özellikleri kabartmalarla görme engellilerin anlayacağı şekilde hazırlandı. Görme engellilerin hayatını kolaylaştırması için umut olacak olan Arda Özgür'ün geliştirdiği proje, üst üste üçüncü kez TUBİTAK finallerine kaldı. Öte yandan projeyle Arda Özgür'ün finallere kalan görme engelli ilk öğrenci olduğu belirtildi. Proje kapsamında kendisi gibi görme engelliler için 80 adet harita hazırladıklarını söyleyen görme engelli Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arda Özgür, "Proje ile benim gibi görme engelliler Türkiye'nin akarsularını, göllerini, bölgelerini, dağlarını coğrafyaya dair her özelliğini yaptığımız 80'e yakın Türkiye haritasıyla rahatlıkla kavrayabilirler. Bu başarımda 9. sınıftan itibaren en büyük destekçim olan her zaman yanımda olup beni maddi manevi yanlız bırakmayan danışman öğretmenim Sözer Vurgun'a, proje aşamasında büyük destek sağlayan Barış Tuzak hocama ayrıca bizim her zaman yanımızda olan desteğini bizden esirgemeyen okul idaremize, öğretmenlerime, okul arkadaşlarıma, aileme çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Soma Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title