Haberler

Görev süresi dolan Büyükelçi Samsar, Ukrayna'dan ayrıldı -

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye-Ukrayna ilişkileri açısından görev süresince verimli bir dönem geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye- Ukrayna ilişkileri açısından görev süresince verimli bir dönem geçtiğini belirtti.

Görev süresi dolan Samsar, Ukrayna'dan ayrıldı. Samsar'ı Kiev havalimanından Azerbaycan Büyükelçisi Eynulla Medetli ve büyükelçilik çalışanları uğurladı.

Büyükelçi Samsar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıllık görev süresini tamamladıktan sonra Türkiye'ye döneceğini belirterek, bu iki yılın çok yoğun geçtiğini söyledi.

"Türkiye-Ukrayna ilişkileri açısından oldukça verimli bir dönem yaşadığımı zannediyorum" diyen Büyükelçi Samsar, stratejik ortaklık düzeyinde üç üst düzey konsey toplantısı düzenlediklerini anımsattı. Ziyaretlerde vize muafiyeti anlaşması imzalandığını hatırlatan Büyükelçi Samsar, "İki ülke arasında Ağustos 2012'de yürürlüğe giren vize muafiyeti anlaşmasında geçtiğimiz günlerde de kalış süresi 60 güne çıkarılarak iki ülke vatandaşlarının daha uzun seyahat etmelerine imkan sağlayan bir hal aldı" diye konuştu.

Serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin de altı tur yapıldığını ifade eden Samsar, gelecek yıl bu konunun neticelendirileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Büyükelçi Samsar şunları kaydetti:

"İki ülke arasında gerçekten yakın, köklü ve tarihi bir geçmişe dayanan ilişkiler var. Bu her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya yapacağı bir ziyaretle bu ilişkilerin daha da taçlandırılacağına eminim. Benden sonra gelecek arkadaşımın da bu ilişkileri daha üst düzeye çıkaracağına da eminim."

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title