Haberler

    Gopro Hero5'in Merak Edilen Özellikleri

    GOPRO HERO5 ÖZELLİKLERİEn önemli yenilik; artık GoPro kamerayla 4K ve 30 fps video kaydedebilecek olunması. 4K videoları işleyebilmek ve izleyebilmek hala çok basit ve yaygın değil. Ancak 4K video çekebilmek, yakın gelecek için önemli bir özellik ve gerekli bir yenilik.İkinci olarak 1080 çözünürlükte 120 fps çekebiliyor oluşu. I-phone 5 le akıllı telefonlarımıza ve günlük hayatlarımıza giren ve sıklıkla kullandığımız slow motion özelliği artık GoPro Hero 5 te yer alacak.

    GOPRO HERO5 ÖZELLİKLERİ

    En önemli yenilik; artık GoPro kamerayla 4K ve 30 fps video kaydedebilecek olunması. 4K videoları işleyebilmek ve izleyebilmek hala çok basit ve yaygın değil. Ancak 4K video çekebilmek, yakın gelecek için önemli bir özellik ve gerekli bir yenilik.

    İkinci olarak 1080 çözünürlükte 120 fps çekebiliyor oluşu. I-phone 5 le akıllı telefonlarımıza ve günlük hayatlarımıza giren ve sıklıkla kullandığımız slow motion özelliği artık GoPro Hero 5 te yer alacak.

    Diğer bir büyük yenilik ise görüntü sabitleyici özelliği. Aksiyon kameralarının baş belası haline gelen titreme, sallanma gibi kabusları, GoPro hero 5 imaj sabitliyiciyle çözmeye çalışmış . Muhtemelen bu özllik görüntü kalitesi kaybına yer açıyor ancak ileriki zamanlarda göreceğiz.

    GoPro nun Hero 5 modelinde, en çok övündüğü özelliklerden biri housing olmadan 10 metreye kadar suya dayanıklı olması.

    Sesli komut alma, ses komutuyla videoyu başlatma, fotoğraf çekme gibi özellikler yeni modelde mevcut. Ancak ne kadar kullanılır ve ne kadar efektif olur bu da başka bir soru.

    GoPro HERO5; 12 megapiksel fotoğraf çekebilecek ve bunu RAW olarak kaydedebilecek.

    Yeni GoPro rüzgar sesini azaltabilecek.

    Son olarak, geniş açı-balık gözü nden oluşan görüntüdeki distorsiyon yeni model ile birlikte azaltılacak.

    GoPro HERO5 çıkış tarihi ve yeni özellikleriyle şimdiden son günlerin tartışma konusu haline geldi. Eski modelleri ile kıyaslamalar, yeni modeline çamur atmalar ufukta görünüyor: ) Bunların yanında GoPro nun batarya konusuna çözüm bulmuş olması da, en büyük arzular dahilinde. Ancak bu konunun üzerine pek gitmemiş olmalarına bakılırsa yeni modelin bataryası, yine bize karın ağrısı çektirecek gibi.

    junkcreative.com sitesinin haberine göre,

    GoPro HERO5 Black fiyatı :  400 Dolar ( Türkiye'deki tahmini çıkış fiyatı : 1500- 1600 TL)

    GoPro HERO5 Session fiyatı:  300 Dolar (Türkiye'deki öngörülen fiyatı : 1200-1300 TL)

    GoPro Karma Drone fiyatı:  800 Dolar

    (junkcreative.com)

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title