Haberler

Google'dan Servet Gibi Ödül Alan Danışman Kürt mü ?

Güncelleme:

Google'un kurucularından Omid Kordestani (Umid Kurdistani) 2014 ortasında üst düzey yönetici olarak döndüğü Google tarafından 123 milyon dolar kar payı ile ödüllendirildi.

İran doğumlu olan Kurdestani'ni Google'un kurucularından. Uzun süre ara verdikten sonra 2014 ortasında üst düzey yönetici olarak Google geri döndü. Etnik kökenine dair sosyal medyada yapılan tartışmalar ise hararetli bir şekilde devam ediyor.

KARI PAYI DİYE SERVET ALDI

Bloomberg'in haberine göre, Kurdestani, kar payı olarak kendisine verilen"C tipi" sınırlı Google hisseler sayesinde 2014 yılında servetine servet kattı. Kaliforniya merkezli "The Mountain View" web şirketinin verilerini dayanak gösteren Bloomberg, Kurdestani'nin 2014'te yalnızca sahip olduğu "C tipi" sinirli yetkilere sahip hisse senetlerinden 118 milyon dolar kazandığını, toplam prim tutarının ise 123 milyon dolar olduğunu yazdı.

GOOGLE RAKAM AÇIKLAMADI

Haberde, Kurdestani'nin 2018 yılına kadar Google ile anlaşma yaptığı belirtilirken, Google Sözcüsü Rob Shilkin'in ise, Kurdestani'ye ödenen primlere yönelik bir açıklama yapmaktan kaçındığı belirtildi. Google'un diğer ortaklara ödediği rakamlara da yer verildi ve toplam rakamın 14,5 milyar dolar olduğu kaydedildi.

TİME DERGİSİNİN LİSTESİDE

Time dergisi, girişimcilik yönü nedeniyle Kürdestani'yi 2006 yılında "dünyanın en etkili 100 ismi" arasında gösterdi. Derginin tanıtım yazısında, 1963 doğumlu Kurdestani'nin, Google için yaptığı projelerin önemini anlatmak için Apple'ın 1984'te ilk yaptığı bilgisayar örnek verildi. Yazıda, Kurdestani için "Ürün geliştirme hırsı ile Google'un arkasındaki asıl beyin" ifadeleri kullanıldı.

KÜRT MU DEĞİL Mİ TARTIŞMASI

Küçük yaşta ailesi ile Amerika'ya gelen ve Kaliforniya'ya yerleşen Umid Kurdestani'nin iş hayatındaki başarısı, şöhreti ve zenginliği kadar "Kürdistanlı" anlamına gelen soyadı da büyük merak uyandırıyor. Tahran doğumlu olan ve kendisini İranlı olarak tanıtan Kurdestani, aynı zamanda Iran-Amerikan toplumuna yönelik faaliyetlere de destek veriyor. Kurdestani ile ilgili haberlerin paylaşıldığı sosyal medyada ise, en büyük tartışma Kürt mü, yoksa Acem mi olduğu üzerine yapılıyor. Bazı Türkçe ve Kürtçe internet sitelerinde Kurdestani'nin Doğu Kürdistanlı bir Kürt olduğu iddiaları dışında bu tartışmaya nokta koyacak bir kanıt bulunadı.(Kaynak:Rûdaw)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kaliforniya Bloomberg Danışman Google Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (23)

IMPARATORMobil-IOS:

Kurt olsa ne yazar olmasa ne yazar, unutmayın ki İran da kurt yok,ve sevmezler kürtleri,ama sevilecek bir tarafları yok kürtlerin zaten

14
38
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU Mobil-ANDROID:

kürt olsa nerde bu devlet der,10 çocuk yapar,vatanını satar, mağarada yaşardı kürt olamaz...

10
28
yanıtYanıtla
YAKAMOZMobil-ANDROID:

Daha kaç yıl oldu insanlar az kalsın kürdlerin varlığını inkar edecekken bugün kürdlerin başarılarını kıskanır oldu tarihte tahmin edemeyeceğiniz kadar başarılı kürd var. Örneğin dünyada ilk robotu icat eden ismail ebuliz elcezeri gibi biz başkalarının tarihini biliyorsak onlarda bizim tarihimizi öğrenecek istemeselerde.

24
2
yanıtYanıtla
batandaş:

Bizim pkklı kürtler boşuna sevinmesin, bu adam sizin kürtlerden değil :)

6
19
yanıtYanıtla
kahraman kürt Mobil-ANDROID:

iyi kide kazanmış insallah tüm kürtler zengin olur sonrada özgür olurlar

21
4
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

sonucta kurt insan sayilmaz yani.

2
22
yanıtYanıtla
yavuz aslan:

kürtse vay o adamın haline siz onada çöker haraç alırsınız :)

11
12
yanıtYanıtla
bruksel:

insanliga faydasi olsunda dini dili irki hic onemli degil

23
0
yanıtYanıtla
kürt:

KÜRT KÜRT

16
4
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Gözlerinden belli kürt

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title