Haberler

    Google'dan Garip Bir Dava ve Sonucu...

    İnternet Devi Google'a Soğuk Duş: Bugüne Kadar Gördüğümüz En Garip Dava Sonuçlandı...

    Alan adı davalarının tarihi neredeyse alan adları kadar eski. Bütün büyük firmalar kendi alan adlarını anımsatan benzer isimleri kendi elinde toplamak ve markasını koruma altına almak için uğraşıyor. Google için de durum farklı değil. Arama devi kendi alan adına benzeyen bir domain isimin daha kontrolünün kendisine verilmesi için geçenlerde ıCANN'e başvurmuştu.

    Google'ın Groovle.com alan adının kullanıcıların kafasını karıştıracak kadar Google.com'a benzediğini iddia etmiş ve alan adının kendisine verilmesini istemişti. ıCANN'in atadığı üç yargıç Groovle.com'un Google.com'a benzerliğini araştırdı ve sonucunda farklı harflerin varlığının farklı bir anlam ortaya çıkardığı ve alan adının sahibinin alan adını art niyetli şekilde kullanmadığı gerekçesi ile Google'ın isteğini reddeti.

    Böylece Google tam 64 alan adı davasından ikincisini kaybetmiş oldu. Google daha önce de Froogles.com alan adını istemiş ama ıCANN yeterli benzerlik ve art niyet bulunmadığı gerekçesi ile Google'ın bu isteğini de reddetmişti.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title