Haberler

Gönüllüler Yükümlülere Rol Model Olacak

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Kırklareli Huzurlu Yaşam Projesi" ile yükümlülerin suça sürüklenmesinin önlenmesi hedefleniyor.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Kırklareli Huzurlu Yaşam Projesi" ile yükümlülerin suça sürüklenmesinin önlenmesi hedefleniyor.

Kırklareli İl Özel İdaresi binasındaki meclis salonunda düzenlenen törende, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ayşen Kösegil, Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday'ın da aralarında bulunduğu, 45 kamu kurum ve kuruluş müdürü ile sivil toplum örgütlerinin temsilcisi, projeye ilişkin protokolü imzaladı.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, bu projenin Türkiye'de örnek olacağına inandığını söyledi. Proje kapsamında gönüllülerin 143 yükümlüye rol model olacaklarını belirten Yavuz, proje ile birçok yükümlünün yaşamına yön verileceğini kaydetti.

Bir insanı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak anlamına geldiğini vurgulayan Yavuz, "Ne yazık ki ceza infaz kurumlarına girmiş ve orada belli bir süre kalmış daha sonra tahliye olmuş veya bir şekilde suçun mağduru olmuş, suçtan zarar görmüş insanlarla baş etmek, mücadele etmek sanıldığı kadar kolay olmuyor. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde 143 hükümlü rol model kapsamındaki gönüllümüzü belirledik" şeklinde konuştu.

Projeyi önemsediklerini anlatan Yavuz, proje ile bir çok yükümlünün suçtan korunacağını dile getirdi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Projede iki hedefimiz var. Birincisi suçun mağduru, suçtan zarar görmüş insanlarımız, ikincisi de bir şekilde ceza infaz kurumlarına düşmüş, cezaevlerimizde kalmış daha sonra tahliye olmuş ve denetimli serbestliğe tabi tutulmuş yükümlü tabir ettiğimiz hükümlü arkadaşlarımız olacak. Bu projede amacımız bizzat suçtan zarar görmüş insanımızı veya bir şekilde suça bulaşmış insanımızı yerinde görerek neler yapabilir devlet adına bunları hayal ediyor ve değerlendiriyoruz."

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Baş Kontrolörler Fuat Şen de, ceza infaz kurumlarında yaşam şartları çok zor olduğunu ve insanların topluma kazandırılması, iş ve meslek edinmeleri için gayret gösterdiklerini anlattı.

"İyilik için çok ciddi ve kararlı davranmanız gerekiyor"

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise Türk toplumunu suç toplumu olarak niteleyen akademisyen ve yazarların olduğuna dikkat çekerek bu tür düşüncülerin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini işaret eden Aykaç, kötülük yönünde atılan adımların çok hızlı yayıldığını vurguladı.

Gelişmiş ülkeler için bu tür projelerin önemli olduğunu kaydeden Aykaç, şunları dile getirdi:

"İyilik için çok ciddi ve kararlı davranmanız gerekiyor.Burada gaye insanların bu davranışlarından vazgeçmesini sağlayacak bir şeyler yapabilmek. Sanıyorum cezanın da mahkum etmenin de esas gayesi budur."

Kırklareli Belediye Başkan Vekili Kösegil ise projede yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı da, projenin çok olumlu olduğuna değinerek yükümlülere olumlu katkılarının olacağına inandığını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Aykaç İlyas Yavuz Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title