Haberler

Gönüllüler İşaret Dilini Öğretiyor

Güncelleme:

Giresun'da HEM Müdürlüğünce açılan işaret dili kursuna, işitme engellilere yardımcı olmak isteyen çok sayıda gönüllü katılıyor.

SİNAN YILDIZ - Bulancak ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan işaret dili kursuna gönüllü olarak katılan kursiyerler, işitme engellilerle iletişim kurmak ve onlara yardımcı olabilmek için işaret dili öğreniyorlar.

Bulancak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Efendi Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede şimdiye kadar açılan işaret dili kurslarında 171 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

İnsanların çevrelerindeki işitme engellileri daha iyi anlayabilmek ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla işaret dili kursuna katıldığını belirten Altun, şöyle konuştu:

"Genelde aile içindeki engelli çocuklarla veya anne babalarla işaret diliyle anlaşmak, kamu kurumlarına gelen engellileri daha iyi anlayabilmek amacıyla bu kursa rağbet oluyor. Halk Eğitim Merkezi işaret dili kursuyla büyük bir fırsat sunuyor. Bu kursu engelli, engelsiz her vatandaşımıza yönelik vermeye devam ediyoruz. Müracaat oldukça kurs açmaya devam edeceğiz."

- "İşaret dili bilmek ayrıcalıktır"

Kurs eğitmeni Yurdagül Aydın ise işitme engellilerin bankalarda, hastanalerde, kurumlarda dertlerini anlatmakta zorluk çektiklerini belirterek, "Onlarla konuştuğumuzda işaret dilini bilen bir insan olduğumuzu anladıklarında o kadar seviniyorlar ki. Onlara yardımcı olabilmek, onlarla birlikte işlerini halledebilmek, onların da yalnız olmadığını hissettirebilmek güzel bir duygu. Biz de insanlara yardımcı olabilmek için işaret dilini öğretiyoruz" dedi.

Kursa katılanların çoğunun işitme engeli olmayan ancak işitme engellilere yardımcı olmak isteyen gönüllülerin olduğuna işaret eden Aydın, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar işitme engelli iki kişi mezun ettim. Burada tabi işitme engellilerle sohbet ediyoruz, konuşuyoruz. Eğer bir işitme engelli işaret dili bilmiyorsa, öğrenmek istiyorum diyorsa yine onlara da ders veriyoruz. Bizim burada bir sloganımız var "İşaret dili bilmek ayrıcalıktır" Herkes bunda hemfikir."

İşitme engellilere yardımcı olmak için işaret dili öğreniyor

Kursiyerlerden İbrahim Aydın da işaret dili hakkında daha çok şey öğrenmek için kursa katıldığını söyledi.

Aydın, dışarıda karşılaştığı işitme engellilerin yaşadığı zorlukları gördüğü için işaret dili öğrenmeye karar verdiğini belirterek, "Hastanelerde, kamu kurluşlarında ve başka yerlerde işaret dili bilen işitme engellilerle daha iyi konuşmak için bu kursa geldim. İşitme engelli insanlara her zaman yardımcı olabileceğim için mutluyum" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Aydın Bulancak Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title