Haberler

Gönüllü Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Kırşehir'de belirli sayıya ulaşan gönüllü kan bağışçılarına madalya ve ödül verildi.

Kırşehir'de belirli sayıya ulaşan gönüllü kan bağışçılarına madalya ve ödül verildi.

Kent merkezinde bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Necati Şentürk, kan veren bir kişinin hem başkasının hayatını kurtardığını hem de kendi vücuduna sıhhat kazandırdığını söyledi.

Kan bağışlamanın insanlığa hizmet etmek olduğunu belirten Şentürk, şunları kaydetti:

"Kan, hayattaki en önemli varlıklardan biridir. Kanın yerini dolduracak hiçbir madde yoktur. Kan bağışlamakla hayat kurtarıyorsunuz. Bir insanın hayatını kurtarmak, bütün toplumun hayatını kurtarmak gibidir. Kan vermek insan vücuduna da çok faydalıdır. Bayat kanı temizler, yeni ve taze kan yerine gelir. Kan vermekle hem bir insan hayatını kurtarıyorsunuz, hem de sıhhat buluyorsunuz. Türk Kızılayı kendi kanını kendi temin etmektedir. Kan bağışlayarak diğer insanların hayatlarının kurtarılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, herkesi tekrar kan vermeye davet ediyorum."

Yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşan gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen programda protokol üyeleri, kan bağışçılarına madalya ve ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title