Haberler

Gölbaşı Şenliği Renkli Başladı

Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi'nin düzenlediği bu yıl 11'si gerçekleştirilen Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği muhteşem açılış töreni ve kortej yürüyüşü ile başladı.


Açılışta konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gölbaşımız, geldiğimiz noktada, Başkentin en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen ilçesidir" dedi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Duruay, ""Bu yıl on birincisi gerçekleşen Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Yüreği Gölbaşı için çarpan herkesin emeğiyle ve samimiyetiyle değer kattığı bu şenlikler, ilçemizi tanıtmak için, hızla ilerleyen Gölbaşımızın güzelliklerini, tüm dünyaya anlatmak için, bir fırsat niteliği taşıdığı gibi tüm hemşerilerimizin, bir bayram havasında, bir araya gelmesine, kucaklaşabilmesine, iyi günlerinde de beraber olabilmesine vesile teşkil eder. Gölbaşımız, yaşam kalitesi yüksek, huzurlu ve modern bir kenttir. Ekonomik açıdan avantajlı bir kent olmasıyla Türkiye'ye örnek olmuştur. Gölbaşımız, geldiğimiz noktada, Başkentin en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen ilçesidir" diye konuştu.

BAŞKAN DURUAY'IN KONUŞMASI

Duruay konuşmasına şöyle devam etti: "Kentimizin, her hanesin de 'huzur' Gölbaşı ailesinin her ferdin de 'tebessüm' ilçemizin her parkın da 'mutluluk' ve her sokağın da 'temizlik', Gölbaşı'nın her caddesinde de 'estetik' olsun diye, Türkiye'ye örnek olsun diye, gece gündüz demeden, azim ve gayretle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu göreve talip olduğumuz zamanda ve göreve geldiğimiz zamandan bu yana geçen süre boyunca da tüm gayret ve çalışmalarımızın altında yatan hedef budur. Gölbaşımızın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları gidermek için gece gündüz demeden çalışmaya da devam edeceğiz. Üç gün devam edecek şenliğimizin açılışına katılımlarınız bizlere güç vermiştir. Şenliğimize davet tüm Gölbaşı'na, Ankara'ya, Türkiye'ye hatta tüm dünyayadır. Davet birlik beraberlik ve kardeşlik davetidir. Sizlere şenliğimize vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum."

MİLLETVEKİLİ EMRULLAH İŞLER'İN KONUŞMASI

Şenliğe katılan Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Emrullah İşler de bir konuşma yaptı. İşler konuşmasında festival ve şenliklerin önemine değinerek, "Güzellikleriyle ünlü Gölbaşımızın, gelişip büyümesinde değerli Başkanımızın büyük katkılarını görüyoruz. Mogan Gölü'nün temizlenmesiyle inşallah daha da güzelleşecektir. Meclis Başkanımız Cemil Çiçek ve devlet büyüklerimizin geçtiğimiz gün yaptığı istişare sonucu da 100 milyonluk bir bütçe ayrılmış bulunmakta, bu müjdeyi siz değerli Gölbaşılılarla paylaşalım. Konya Yolu'nun ikiye bölünmüşlüğü de en kısa sürede çözüme kavuşturulacak, çalışmalar sürüyor. Başkanımıza ve Gölbaşılılara Gölbaşı Şenliği'nin hayırlı olmasını dilerim" dedi.
KAYMAKAM CİNBİR'İN KONUŞMASI
Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir'de şenliğin başlangıcında yaptığı konuşmada, şenliğin tüm Gölbaşılılara hayırlar getirmesini diledi. Geçtiğimiz yıl başladığı görevini ilerleyen günlerde sonlandırarak Silifke'de devam ettireceğini aktardığı konuşmasında, şenliğin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu da ifade ederek "Gölbaşı'nın yeni güzelliklere adım attığını görüyor; daha da iyi olacağına inanıyoruz. Gölbaşı denilince gölleriyle saflığı ve temizliği, andezit ile cadde ve sokakları, sevgi çiçeği denilince sevgiyi ifade edelim. Farklılıkları unutup birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği seğmenler gösterisi katılımcılara sunulurken, Bodrum Karya Çiçekleri Halk Dansları topluluğu da kortej öncesi gösteri gerçekleştirdi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE İLGİ

Mevlana Parkı'nda gerçekleştirilen gösterilerin ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Apartmanların balkonlarına ve camlarına çıkan vatandaşlar, kortej yürüyüşüne katılanları alkışlayarak, eşlik etti.
Mevlana Parkı'nda başlayan yürüyüş Atatürk Sahil Parkı'nda şenliğin açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. Kortejin Sahil Parkı'na gelişinde ise şenliğe katılanları Gürcistan Halk Dansları Topluluğu karşıladı.

RENKLİ ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM

Mevlana Parkı'nda açılışı gerçekleştirilen şenliğe Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ümit Atak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Bürokratlar Birim Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emrullah İşler Fatih Duruay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title