Haberler

Gölbaşı'nda Okul Müdürleriyle Planlama Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan´ın katılımıyla sene başı Müdürler Kurulu toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil AYDOĞAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer ÖZEN, Güler ARIKAN, Sayın Müberra OĞUZ, Yılmaz BAHÇECİ, Gölbaşı Kaymakamı Şevket CİNBİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit KARABULUT, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hatice ŞAP, Sayın Nadir KURT, Muhittin ARIK ve okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı saat 14.00 de Gölbaşı Anadolu Lisesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut katılımcılara hoş geldiniz diyerek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tanıtan kısa bir sine vizyon gösterisinin sunulacağını ifade ederek teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan konuşmalarına başlarken tüm katılımcıları saygıyla selamladığını ve birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sene başında her ilçede okul müdürleriyle toplantı yapma ihtiyacı hissettiğini tüm katılımcılara ve toplantıyı organize den İlçe Milli Eğitim kadrosuna çok teşekkür ettiğini söyledi. Yeni Kaymakamımıza hoş geldiniz dedi.

Aydoğan, Milli Eğitim Politikalarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediğini bunun dünyada da böyle olduğunu il, ilçe ve okul müdürlerinin ise bu politikaları titizlikle uygulamakla sorumlu olduklarını bu anlamda dün Sayın Bakanımız Nabi Avcı´nın açıkladığı ortaöğretime geçiş sitemini en iyi şekilde uygulamamız gerektiğini ifade etti.

Okulların stratejilerinin sigara, uyuşturucu ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan öğrencileri korumak olmasını istedi. Okullarda bu konu ile ilgili istekli ve çalışmak isteyen öğretmenlere görev vermenin daha doğru olacağını söyledi. Önceliğimizin milli bayramlar ve törenler olduğunu, bu bağlamda milli bayram ve törenlere yasak savmadan birbirinin aynı olmasından kurtararak derinlik katılması gerektiğini belirtti.

Öğrenciler arasında şiddetin arttığının gözlemlendiğini bu konuda sosyal etkinlikler yaparak akademisyenler ve velilerle işbirliği içerisinde çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Öğretmene saygı kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini, bu konuda öğrencilerden velilerden akademisyenlerden yardım alarak öğretmene saygıyı yeniden kazandırmamız gerektiğini, öğretmenin manevi boyutunu işleyen öğretmene saygıyı işleyen çalışmalar yapılması gerektiğini, öğretmenlerin sınıflarda neler yaşadığını özellikle meslek liselerinde neler yaşadığını öğretmenlerle konuşarak öğrenmelerini istedi.

Son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan okulla müdürün özleştiğini çünkü okulun iklimini belirleyen damgasını vuran kişinin okul müdürü olduğunu ifade etti.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir tüm katılımcıları selamladı ve hoş bulduk dedi.

Kaymakam Şevket Cinbir, 24 yıldır Türkiye'nin serhat illerine varıncaya kadar bir çok yerinde görev yaptığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü'nün belirttiği konuların eğitimde temel problemler olduğunu çocuklarımızı polisiye tedbirlerle korumanın mümkün olmadığını, çocuklarımızı ancak eğitim yoluyla koruyabileceğimizi, eğitimin sadece öğretmenlere bırakılacak bir iş olmadığını ifade etti. Öğretmenlerimiz, Türkiye'nin her yerinde hakkıyla büyük fedakârlıklarla görevlerini yapmaya çalışan kamu görevlileridir dedi. Mesaisine en çok dikkat eden kamu görevlisinin öğretmenler olduğunu sınıfa 5 dakika geç girme lükslerinin olmadığını çünkü onu bekleyen 40 ya da 30 öğrencisinin olduğunu bu yüzden öğretmenlerin en fazla emek sarf eden ve mesaisini iş başında geçiren kamu görevlileri olduklarını belirtti.

Katılımcıların çeşitli konulardaki görüş, öneri ve sorunlarını da dinleyen İl Millî Eğitim Müdürü, katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederek, başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şevket Cinbir Kamil Aydoğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title