Haberler

Gölbaşı'nda Müdürler Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılı sene başı müdürler toplantısı yapıldı.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Müdürler Toplantısı Gündem Maddelerinin okunmasıyla başladı.

Gündem Maddeleri

1- Sbs ve LYS Yerleştirme Sonuçlarının Değerlendirilmesi.

2-Okul Kıyafetleri durumunun değerlendirilmesi

3-Okulların fiziki anlamda eğitim-öğretime hazırlanması durumunun değerlendirilmesi

4-Öğrenci kayıtların değerlendirilmesi

5-Liselere öğrenci taşıma durumunun değerlendirilmesi

6-Ücretsiz ders kitabının değerlendirmesi.

1-Açılış ve Yoklama:

Açılış ve yoklama yapıldı. Toplantıya katılanların imza sirküleri alındı.

2- SBS ve LYS Yerleştirme Sonuçlarının Değerlendirilmesi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: İlçemizde 749 öğrencinin SBS sınavına girdiği bu öğrencilerden 398'nin çeşitli liselere yerleştiği, Bu yılki İlçe OYP ortalamasının 286.067 ,geçen yılki OYP ortalamasının 316.754 olduğu, iki yılki OYP ortalaması karşılaştırıldığında İlçemiz SBS OYP' ortalamasında 6 puanlık bir düşüşün olduğunu söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN : Bu yılki SBS sonucuna göre İlçemizin Çelikhan'ın arkasından 2. Sırada olduğunu, geçen yıl Gölbaşı İlçesinin Çelikhan İlçesi ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün arkasından 3. Sırada olduğunu söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN :Çelikhan İlçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Çelikhanlı olup, Çelikhan dışında çalışan öğretmenler tarafından 8. Sınıf öğrencilere yönelik kursların açıldığı, bunun Çelikhanlı öğrencilere diğer ilçelere göre önemli avantajlar sağladığı, başarıyı artırmada önemli bir etken olduğunu söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN : SBS de İl başarı sırasının yayınlandığı bu başarı sırasının Müdürlüğümüzden alınmasını, İl başarı sırasında yapılan incelemede Mikdat Sümer Ortaokulun İl 9. Su ve İlçe 1. Si olduğu, Gölkent Ortaokulunun İlçede 2. Sırada olduğu bu okulumuz, Gazi Ortaokulu ve diğer ortaokulların İl başarı değerlendirilmesi yapıldığında özellikle matematik, fen ve diğer derlerde önemli standart sapmanın olduğunu söyledi. Okullarımızın sene başında yapacakları toplantılarda SBS durumunun itina ile değerlendirilmesini istedi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN : Okullarımızda ekip ruhunun ve rehber öğretmen faktörünün çok önemli olduğu, okullarımızda bu ruhun oluşturulması gerektiğini söyledi.

-Bu eğitim-öğretim yılında 2 adet merkezi şeklinde 5'er dersten sınavın yapılacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldığı, bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından ulaşmış bir resmi yazının olmadığını söyledi.

-Anadolu Lisesi Müdürü Veysel BİLEN: Ortaokullarda tercih esnasında bazı tercihlerde yanlışlık yapıldığını SBS OYP puanlı ile Gölbaşı Anadolu Lisesini kazanacak öğrencilerin yanlış tercih yüzünden başka İl ve İlçelere gittiğini söyledi.

-Gölbaşı Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan AKBULUT: İlçemizdeki ortaokullarda başarı seviyesinin yüksek olduğu, İl dışına giden öğrenciler nedeni ile bu başarının İlçemizdeki liselere yansımadığını söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN : Bazı okullarımızda tercih hatasının olduğu, aynı okulun İlçemizde olmasına rağmen okullarımız tarafından bu okullarımızın tercih edilmediği veya yanlış tercihte bulunulduğunu söyledi.

-Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Veysel BİLEN: Asil başarının Malatya Tıp Fakültesini kazanacak öğrencinin Hacettepe Tıp Fakültesini kazandırmak olduğunu söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Memet KÖSELER: 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında SBS de tercih yapılacak olması durumunda, okul idarelerinin bu duruma çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

-Yavuz İlk/Ortaokulu Müdür V. Nursel YÜCEL: Öğrencilerin SBS de İl dışını tercih etmesi durumunda, bu öğrencilerin kendileri ve velileriyle görüşülerek il dışında tercih yapmamaları için iknaya çalışılması gerektiğini söyledi.

*LYS DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ:

-LYS de İlçemiz okullarının durumu değerlendirildi. Bu eğitim-öğretim yılı ile geçen eğitim-öğretim yılının karşılaştırılması yapıldı. LYS de İlçemiz başarısında artış olduğu söylendi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: Eylül ayının ilk haftasında LYS ve SBS ek yerleştirme sonucunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi istenildi.

2)OKUL KILIK KIYAFET DURUMUNUN DEĞERLENİRİLMESİ:

İmam Hatip Lisesi Müdürü Fikri Eren KIRAÇ:Okula gelen ve kayıt olan velilere okul kıyafeti ile ilgili dilekçe ile soru sorulduğu, öğrenci velilerinin % 95 forma giyilmesi yönünde görül bildirdiğini söyledi.

-Mikdat Sümer Ortaokulu Müdürü Fikret ÜREY: Sene sonunda okul tarafından öğrenci velilerine kılık kıyafet ile ilgili dilekçelerin gönderildiği, gelen dilekçelerde anlaşıldı üzere öğrenci velilerinin öğrencilere tek tip kıyafet giydirmek istedikleri anlaşılmıştır.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: Kılık-Kıyafet konusunda yayınlanan yönetmeliği okudu, yönetmelikte okul aile birliği kararı alınması ve velilerin %50 sinden fazlasının istemesi durunda öğrencilerin forma giyebileceğini söyledi.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: İlçemiz okullarında teki tip kılık-kıyafet uygulanıp uygulanmayacağı sordu. Okul Müdürlerinin büyük bir çoğunluğu her okulun kendi öğrencilerinin giyeceği kıyafeti kendilerinin öğrenci velilerine sorarak belirlemesinin iyi olacağını söylediler.

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: Okullarımızın kılık kıyafet durumu ile ilgili okul aile birliğini toplayarak karar almalarının söyledi.

3-OKULLARIN FİZİKİ YÖNDEN EĞİTİM-ÖĞRETİME HAZIR OLUP OLMADIĞI DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN :Okullarımızın fiziki yönden(temizlik vb.) eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini okul müdürlerinden istedi.

4-ÖĞRENCİ KAYITLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN: Ortaokullarda mezun olan ancak liselere kayıt yaptırmayan öğrenciler varise bu öğrencilerin takip edilerek kayıtlarının yaptırılmasını söyledi.

5-ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ:

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN : 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında okullarımıza dağıtılacak ücretsiz ders kitaplarının daha bir kısmının gelmediği, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi kitapların Gölbaşı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile dağıtılacağının söyledi.

6-TAŞIMA DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ:

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz ÖZDUMAN:Okullarımız tarafından liselere taşınacak öğrencilerinin listelerinin sağlıklı bir şekilde çıkarılarak 3 Eylül 2013 tarihine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesini istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çelikhan Adıyaman Eylül SBS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title