Haberler

Gölbaşı'na 400 Kişilik Modern Yurt

Gazi ve Ankara üniversitelerine bağlı fakültelerin bulunduğu Gölbaşı ilçesinde öğrencilerinin konaklama sorununu büyük oranda giderecek kız öğrenci yurdu, yeni öğrenim yılında hizmete girecek.

Gazi ve Ankara üniversitelerine bağlı fakültelerin bulunduğu Gölbaşı ilçesinde öğrencilerinin konaklama sorununu büyük oranda giderecek kız öğrenci yurdu, yeni öğrenim yılında hizmete girecek.

Yurt sorumlusu Hürriyet Ergezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara ve Gazi üniversitelerine bağlı fakültelerinin bulunması nedeniyle Gölbaşı'nda büyük bir öğrenci kitlesinin bulunduğunu, bu öğrencilerin büyük bir bölümünün konaklama sorunu yaşadığını söyledi. Bu nedenle yeni bir yurt açmak için karar verdiklerini anlatan Ergezer, son zamanlarda yaşanan gelişmelerin de böyle bir girişimde bulunmasında etkili olduğunu anlattı.

Darbe girişiminden sonra bu yatırımın ne kadar isabetli olduğunun bir kez daha farkına vardıklarını dile getirerek, "Bizlerin bu gibi özel teşebbüs yatırımlarına girmesi lazım. Bizler girmezsek maalesef devlete karşı olan oluşumlar devreye giriyor, çocuklarımız yanlış yönlendiriliyor. Belki kar oranları düşüktür ama bana göre hayırlı bir yatırım. En azından çocuklarımızı farklı yapıların eline bırakmıyoruz. Bu işin manevi bir hazzı da var. Çocukların yüzündeki mutluluktan keyif alıyorum. Benim de iki çocuğum var. Buraya gelen ailelerin çocuklarını ben kendi çocuğum gibi görüyorum. Bizim bakış açımız böyle."

Ergezer, yurdun sahip olduğu imkanlar hakkında da şu bilgileri verdi:

"Gazi Üniversitesi kampüsü arkamızda, Ankara Üniversitesi kampüsü 300 metre ileride. Önümüzde otobüs ve dolmuş durakları var. Kapasite olarak 130 yatağımız var. 400 kişilik, 1, 2, 3 ve 4 kişilik odalarımız mevcut. Her odamızda tuvalet ve banyo müstakil ve kişilerin kendisine ait. Çalışma masaları, televizyon, buzdolabı, ayakkabılık ve çalışma odaları var. Evimizde hangi ihtiyacımız varsa biz bunu karşılamaya çalıştık. Teknik olarak burada çocuklarımızın rahat etmesi için her şeyi yerine getirdik. İddia ediyorum ki yurdumuz hem Gölbaşı için hem de Ankara için ideal bir konaklama yeri olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Hürriyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title