Haberler

Gökçek'e Yumurta Atanlara 10 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Melih Gökçek'e 2012 yılında yumurta atan 2 kadının, "tehdit, hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 10 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, kürtajla ilgili açıklamaları nedeniyle, 2 Haziran 2012'de, İzmir Caddesi'ndeki esnaf ziyareti sırasında yumurta atan 2 kadının "tehdit, hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 3 yıl 6'şar aydan 10 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

4 TANIK DİNLENDİ

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, 2'si Gökçek'in koruması, 4 kişi tanık olarak dinlendi.

"BENİ ETKİLEYEN 2 ÇOCUĞUN TEHDİT EDİLMESİYDİ"

Tanık Elif Doğan, daha önce verdiği ifadeyi tekrarladığını belirterek, "Beni en çok etkileyen, 2 genç çocuğun ölümle tehdit edilmesiydi. O yüzden müdahalede bulundum" dedi. "Kimin tehdit ettiğinin" sorulması üzerine Doğan, "Belediye başkanı değil, korumalarıydı" ifadesini kullandı.

GÖKÇEK'İN KORUMASI: İŞİMİN GEREĞİNİ YAPTIM

Gökçek'in koruması Selçuk Sarıkaya da savcıya verdiği ifadeyi tekrarladığını söyledi. Sanıkların avukatlarından Tonguç Cankurt, sanığa "Görüntülerde 'Gökçek benim babamdır. Onun için ölürüm de, öldürürüm de' diyorsunuz. Boğarak öldürmekten mi bahsediyorsunuz? Açar mısınız?" sorusunu yöneltti.

Gökçek'in avukatı Çağrı Alkan, sorunun davayla ilgisi olmadığına ilişkin itirazda bulunurken, tanık Sarıkaya, "İşimin gereğini yaptım. Bugün de olsa aynısını yaparım" dedi.

"İNSAN ÖLDÜRMEK GÖREVİNİZ Mİ?"

Sanık Nebiye Merttürk, tanığa, "İnsan öldürmek göreviniz midir?" diyerek tepki gösterdi.

Tanıklardan İlyas Aslan, daha önce savcıya verdiği ifadeyi tekrarladığını bildirirken, tanık Sevinç Hocaoğulları da olay yerine gittiklerinde sanıkların bir dükkanın içine kapatılmış olduklarını gördüğünü anlattı.

10 YIL HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı Şafak Güler, esas hakkındaki görüşünde, sanıkların olay sırasında Gökçek'e hakarette bulunduklarını, tehdit ettiklerini ve attıkları yumurtalarla ceketini kirlettiklerini ifade ederek, "tehdit, kamu görevlisine hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 3 yıl 6'şar aydan 10 yıl 4'er aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

GÖKÇEK'İN DİNLENMESİNE DE, BİLİRKİŞİ TALEBİNE DE RET

Sanık avukatlarından Ender Büyükçulha, ceketteki zararın tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyerek, "Leke kalıcı mı, ceketin ederi nedir, bunların tespiti gerekir" dedi.

Sanık avukatları ayrıca, Gökçek'in duruşmaya gelerek ifade vermesini istedi.

Hakim Şahin Kurt, hazırlık aşamasında ifade vermesi nedeniyle Gökçek'in dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi. Ceket üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması talebini reddeden Kurt, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Melih Gökçek İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (99)

VATANDAŞ:

BENİM YİNE BAYRAMLIK AĞZIMI AÇTIRACAKLAR. ULAN PROTESTO ETMEK İÇİN BAŞKASININ CANINI NİYE ACITIYORSUN. GİT ANGARANIN MEYDANINDA PROTESTO EDECEKSEN DOMAL OLSUN BİTSİN. YUMURTA VE DAHASI ŞİDDETİ KINIYORUM.

13
27
yanıtYanıtla
ömer:

devleti soyanlar savcılığa ifadeye dahi ğötürülemedi ama yumurta atanlara bu ceza manidar akp yargısı bu kadar olur.

24
15
yanıtYanıtla
gagsus:

bravooo. . mal! a zarar verme konusu doğru. . .

16
19
yanıtYanıtla
nihal:

ohhhh cezaevlerinde sürünün inşallahhhhh

5
29
yanıtYanıtla
anti gökçek:

şimdi benimde bu herifinve yalakalarının tam alnının ortasına deve kuşu yumurtası çakasım geldi

18
13
yanıtYanıtla
ibrahim demirci:

hukuk devleti ya adam vurana bu kadar ceza vermezler. Ama adamına laf bile atsan böyle olur. . . . .

17
8
yanıtYanıtla
fat pizza:

yav kokcek abi su bizim koyun yolunu yapmadin ya yumurtayi hakkettin bence bosa dava acma

16
7
yanıtYanıtla
Anti hurafe:

Biz böyle uyuşmuş koyun gibi oldukça ohooo ! güçlerinin yettiğine 10 yılda verirler 100 yılda verirler nasıl olsa koyundan korkacak değiller. baksanıza kafalarına göre asker polis gazteci tutuklayıp hapse atıyorlar ve biz den tık yok meydan boş

14
8
yanıtYanıtla
sadooo:

koyun deme sonra koyarlar zoruna gider

yanıt0
yanıt0
urfalıtürk:

Melih Gökçeği seviyoruz adam ankarayı ankara yaptı. Köydü ankara köy. bu halk nakör melih başkan ankaraya çalıştı adam gençliğini anl-karaya hibe etti bak adam yaşlandı.

9
13
yanıtYanıtla
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title