Haberler

    Gök Bilimciler Bunun İçin 18 Yıl Bekledi

    Gök bilimciler, ilk kez 18 yıl bir gök cisminin doğumuna ve gelişimine gerçek zamanlı olarak tanık oldu.

    -

    'Science' dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, 'bebek yıldızın' çevresinde bir toz bulutu bulunuyor. Toz bulutu, yıldızdan uzaya doğru hareket eden sıcak, iyonize hava dalgalarının yavaşlamasını sağlıyor.


    Güneş'ten 300 kat daha parlak!


    Meksika Üniversitesi Astronomi Bölümü'nden Carlos Carrasco-Gonzalez, 'W75N(B)-VLA2' adı verilen yıldızın Güneş'ten 300 kez daha parlak olduğunu söyledi.


    Carrasco-Gonzales, "Yıldızın doğumunu, Meksika çöllerine yerleştirilen Çok Büyük Dizi (VLA) adlı 27 antenden 1996 ve 2014 yılında sağlanan verileri inceleyerek bulduk" dedi.


    'Tarihte bir ilk, heyecan verici'


    Hollanda'daki Leiden Üniversitesi'nden Prof. Dr. Huib van Langevelde, yıldızın 18 yıl içinde kaydettiği büyümeyi izlemenin "heyecan verici" olduğunu kaydetti.


    Langevelde, "Tarihte ilk kez bir gök cisminin doğumuna ve gelişimine gerçek zamanlı olarak tanık oluyoruz" ifadesini kullandı.


    Devasa bir manyetik alan


    Araştırmaya destek veren Avrupa Çok Uzun Tabanlı İnterferometre Enstitüsü'nden (JIVE) Gabriele Surcis de 1996'da yıldızın doğduğu bölgede devasa bir manyetik alan keşfettiklerini hatırlattı.


    Araştırmanın, manyetik alanın yıldızların doğumunda çok büyük role sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Surcis, bebek yıldızın geçirdiği değişimleri izlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Carlos Carrasco Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500

    Yorumlar (1)

    selmanMobil-ANDROID:

    ahhh bide tefekkur edipp iman etseler

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title