Haberler

Göçmenlerin Pasif Direnişi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polisle mülteciler arasında tartışma- Bicske tren istasyonu çevresinden detaylar- Mülteci kampına gitmek istemeyen sığınmacılar Dün sabah Avusturya sınırına gitmek üzere trene binen yaklaşık 500 kişilik mülteci grubu Bicske kenti tren istasyonundaki trenden inmeyi reddederek pasif direnişlerini sürdürüyorlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polisle mülteciler arasında tartışma- Bicske tren istasyonu çevresinden detaylar- Mülteci kampına gitmek istemeyen sığınmacılar Dün sabah Avusturya sınırına gitmek üzere trene binen yaklaşık 500 kişilik mülteci grubu Bicske kenti tren istasyonundaki trenden inmeyi reddederek pasif direnişlerini sürdürüyorlar.Macar M1 kanalının haberine göre dün sabah Budapeşte'deki Doğu İstasyonu'ndan Avusturya sınırına gitmek üzere trene binen yaklaşık 500 kişilik mülteci grubu, getirildikleri sığınmacı kampının bulunduğu Bicske şehir istasyonunda pasif direniş eylemlerini sürdürüyor.Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bicske tren istasyonunda polisler tarafından yapılan kontroller sırasında yasa dışı göçmenlerin farkedildiği ve polisin atacağı adımlar hakkında mültecilere bilgi verildiği açıklandı.Ayrıca başka bir trenle Bicske'ye getirilen mülteci grubu da kampa gitmeyi reddederek istasyonda oturma eylemi yaptı. Mültecilerden bazılarının istasyonu terk etmek istemesi üzere polis ile çıkan arbedede bazı mülteciler fenalık geçirdi. Benzer şekilde Budapeşte'den Avusturya sınırına gitmek için trene binen 40 kişilik bir grup sığınmacının da Macaristan'ın Györ kentine götürüldüğü belirtildi. Bölgede de sığınmacılar için bir kamp bulunduğu, bu kampa gitmek istemeyen göçmenlerin bir kısmının Györ tren istasyonunda beklediğini bildirildi.Budapeşte'de iki gün önce kaçak göçmenlere kapatılan Doğu Tren İstasyonu'na girişlere dün sabah tekrar izin verilmiş, istasyon önündeki polislerin çekilmesiyle binlerce göçmen istasyona akın etmişti. Macar Devlet Demiryolları ise Batı Avrupa'ya tren seferlerinin süresiz durdurulduğunu açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title