Haberler

Göçmenleri Taşıyan Bot Alabora Oldu, 4 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

İzmir’in Çeşme ilçesinde, denizler üzerinden yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 4 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, denizler üzerinden yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 4 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, sığınmacılar, Çeşme ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi kıyılarından bindikleri şişme botla denize açıldı. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bot, kötü hava şartları nedeniyle alabora oldu. Olayda can pazarı yaşanırken, durumun bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye intikal etti. Deniz üzerindeki göçmenler için kurtarma operasyonu başlatan ekipler, göçmenleri tek tek kurtararak botun içerisine aldı. Güvenlik güçleri, isminin Hediye olduğu öğrenilen 4 aylık bir bebeğin ise hayatını kaybettiğini belirledi. Kurtarılan göçmenler daha sonra ise limana sağ salim çıkarıldı. Bazı göçmenler ise sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Hipotermi tehlikesi nedeniyle bir sığınmacı da İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayda, M.B. isimli bir şahısında insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı Öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title