Haberler

Göçmen Kaçakçılarından Yeni Yöntem

HATAY İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda pes dedirten detaylar ortaya çıktı.

HATAY İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda pes dedirten detaylar ortaya çıktı. Buna göre yeni bir yöntem geliştiren göçmen kaçakçıları, kaçırdıkları insanların arasına girerek, sınırı kaçak geçen göçmenler gibi davranıyor, bu sayede yakalanmaları halinde mağdur tarafında yer alıyor.

Merkez Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi'nde kapalı kasa kamyonetten bir eve insanlar indirildiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada, ülkeye kaçak yollarla girdikleri belirlenen 10'u çocuk, 29 Suriyeli yakalandı.

KAÇAK GİBİ DAVRANMIŞLAR

Ekiplerin yaptığı çalışma ve göçmenlerin verdiği bilgiler doğrultusunda olayla ilgili Suriye uyruklu H.İ., A.S., Y.Ş., A.S. ile Türkler Ş.U, M.K ve Y.Ç. gözaltına alındı. Suriyeli'leri sorgulayan ekipler, Türk insan kaçakçılarının bu kişilerin arasına girip göçmen gibi davrandıklarını, isimlerini vermemeleri konusunda da, ülkeye kaçak yollarla soktukları göçmenleri tehdit ettiklerini belirledi. İnsan tacirlerinin bu yöntemle, ülkeye kaçak giren göçmenler gibi işlemlere tabi tutulup sınır dışı edilmeyi, ardından da göçmen kaçakçılığı organizasyonuna devam etmeyi planladıkları iddia edildi.

Öte yandan polis, merkez Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi'nde bir evde yapılan aramada ülkeye kaçak yollarla girdikleri belirlenen 22 Suriyeli'yi daha yakaladı.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saraykent Antakya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title