Haberler

Göcek Tüneli'nde Zamma Protesto

Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine yapılan yüzde 30'luk zam protesto edildi.

Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine yapılan yüzde 30'luk zam protesto edildi. Eyleme katılanlar slogan atıp, pankart açarken, sürücülerde tünel yerine dağ yolunu kullanarak tepkilerini dile getirdi.

Muğla- Antalya karayolu üzerinden geçişi sağlayan 960 metrelik Göcek Tüneli'nde, araç geçiş ücretlerine 5 Ocak gününden geçerli yüzde 30 zam yapıldı. Bu zammı protesto eden yaklaşık 300 kişilik grup, bugün tünelin gişeleri önünde eylem yaptı. CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Akın Üstündağ ile bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem sırasında 'Hani bedava olacaktı?', 'Tünelde kaldık: bizi de kurtar Muslera', 'Kahrolsun kara delik, yaşasın manzaralı Göcek Geçidi', 'Bu tünel soygun içerir', 'Biz mi tünele, tünel mi bize' pankartları taşıdı.

Jandarma ve polis, iki saat süren eylem boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı araç sürücüleri de tüneli kullanmayıp, dağ yolunu tercih ederek eyleme destek verdi.

TEK ÜCRETLİ TÜNEL

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatih Özpolat, Göcek Tüneli'nin yapım aşamalarını anlatarak, Türkiye'de toplam 172 tünelden sadece burasının ücretli olduğunu söyledi. Yapılan son zamlarla binek araçlardan 4.50 TL, orta sınıf araçlar 9 TL ve büyük araçlar ise 13 TL tek yön geçiş ücreti alındığını söyleyen Özpolat, "Önemle altını çizmek isterim ki, bu ücretler her iki yönden geçişler sırasında, yani hem geliş hem de gidiş yönlerinde alınmaktadır. İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde dahi tek yönlü olarak ücretleme yapılırken, bu Deli Dumrul tünelinde hem gelenden hem de giden ücret alınmaktadır" diye konuştu.

"VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

Eyleme destek veren CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesinde tünelin ücretsiz olacağı yönündeki sözünü hatırlatıp, "Tünel, devletleştirilerek bir an önce ücretsiz olarak halkın hizmetine açılmalı. Böylece hükümet vermiş olduğu sözü de tutmuş olur" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da tünelin ücretsiz olması için verdiği soru önergesine halen yanıt alamadığını belirtip, "Biten ikinci tüneli ise ne yapacaklarını bilemedikleri için açamadıklarını düşünüyorum. Ama gerekirse bir dahaki sefer gelir ve yapılan ikinci tüneli biz açarız" diye konuştu.

Zamları protesto için tünelden geçmeyip dağ yolunu kullanan sürücülerden Cevat Çakıroğlu ise "Türkiye'nin hangi yerinde tünel ücreti var ki? Ak Parti, seçimlerde 'Ücretsiz olacak' diye vaatte bulunmuştu. Ancak, değişen bir şey yok, halkı kandırdılar. Enayi yerine konuluyoruz" dedi.

Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Antalya Muğla Göcek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title