Haberler

Gkv Genç Meclis Üyeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Görüştü

Hazırladıkları yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunan GKV Genç Meclis Başkan ve üyeleri, Türkiye gündemiyle ilgili birçok konudaki görüşlerini de Başkan Çiçek'le paylaştı.

Hazırladıkları yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunan GKV Genç Meclis Başkan ve üyeleri, Türkiye gündemiyle ilgili birçok konudaki görüşlerini de Başkan Çiçek'le paylaştı.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve üyelerinin büyük bir bölümü Gaziantep il genelinde eğitim öğretim faaliyeti gösteren devlet okullarından oluşturulan GKV Genç Meclis Başkan ve üyeleri, hazırladıkları yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Başkan Çiçek makamında kabul ettiği GKV Genç Meclis üyeleriyle uzun uzun sohbet ederek, Genç Meclis Başkanı Ayla Watsuji ve Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş'tan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmelerdeki heyette, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar, Genç Meclis Onursal Başkanı Muammer Alhan Babat, Genç Meclis Başkanı Ayla Watsuji, Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş, Genç Meclis İçişleri Bakanı Selin Doğrusöz, Genç Meclis Milli Eğitim Bakanı Hasan Aysa, Genç Meclis Adalet Bakanı Furkan Batur, Genç Meclis Sağlık Bakanı Melis Ağkale, Genç Meclis Dışişleri Bakanı Ceyhun Karakan yer aldı.

GKV GENÇ MECLİS

GKV Genç Meclis, Gaziantep il genelinde eğitim vermekte olan liselerin 9., 10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrencilerin katılımıyla oluşturuldu. Proje kapsamındaki her okuldan 7 - 12 temsilci öğrenci ve bir öğretmen katılımı ile gerçekleştirilen projenin koordinasyonunu ve ev sahipliği GKV Özel Liseleri proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Gaziantep'te yer alan İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede, öğretmenler sadece gözetim yaptılar; öğrenciler ise aktif olarak görev aldı. Hazırladıkları yeni yasa taslaklarını makamında ziyaret ettikleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunan GKV Genç Meclis üyeleri, Türkiye gündemiyle ilgili birçok konuda da görüşlerini Çiçek'le paylaştı. GKV Genç Meclis üyelerini sıcak bir ortamda karşılayan Cemil Çiçek, gençlerin ülke sorunlarıyla ilgilenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine sunulan yasa taslakları üzerinde incelemeler yaptı. TBMM Başkanı Çiçek, yasaların hazırlanış metotları hakkında öğrencilere bilgi verirken, Genç Meclis'in yapısı ve görevleri hakkında da bilgi alarak, önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalarla ilgili öğrencilere birçok konuda da fikirler verdi. Yapılan görüşmelerin ardından GKV Genç Meclis üyelerine çeşitli hediyeler veren Çiçek, öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, "Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ve desteklediğimiz GKV Genç Meclis heyetimizle birlikte, bugün TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'i makamında ziyaret ederek hazırlanan yasa taslaklarını sunduk. TBMM Başkanı Cemil Çiçek öğrencilerimizle yakından ilgilenerek, onların hazırladığı yasa taslakları üzerinde incelemeler yapıp düşüncelerini ifade etti. Okullarımızdaki demokrasi eğitiminin başarıya ulaştığı noktasında GKV Genç Meclis Başkan ve üyelerinin ortaya koyduğu somut sonuçlar bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizi makamında kabul ederek onlara birçok konuda yol göstericilik yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ve heyetin Ankara'da ağırlanmasını sağlayan Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum. TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'le yapılan görüşmeler sırasında öğrencilerimizin gösterdiği üstün performans ve özgüven duygusu bizleri mutlu etmiştir. Hepsiyle gurur duydum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

GKV Genç Meclis Başkanı Ayla Watsuji, Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş da yaptıkları ortak değerlendirmede, "İki yıllık çalışmalarımızda bizlere önemli destek sağlayan Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan başta olmak üzere bütün Gaziantep milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Amacımız hazırladığımız yasa taslaklarını sivil anayasada yer alması için TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'le paylaşmaktı. Bizleri makamında kabul eden TBMM Başkanımız Cemil Çiçek, bizlerle çok yakından ilgilenerek yasa taslaklarımızı inceledi ve yorumladı. Bu bizleri çok mutlu etti. Ortaya koyduğumuz sonuçları birlikte tartışma şansımız oldu. Bundan sonraki süreçlerde ve yıllarda GKV Genç Meclis çalışmalarını sürdürecektir. TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'le yaptığımız görüşmelerde bizleri yalnız bırakmayan Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem Serin'e teşekkür ediyoruz. TBMM çatısı altında dolaşırken okullarımızın kurucusu merhum Cemil Alevli'nin milletvekilliği yaptığı dönemlere ilişkin bilgi ve belgelere de ulaşma şansımız oldu. Meclisimize inanan ve bizlere destek veren GKV Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy'un şahsında bütün GKV ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve GKV Genç Meclis üyeleri, günün anısına fotoğraf çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdoğan Cemil Çiçek Ekrem Serin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title