Haberler

Gizli Kamera Komplosunda İstihbaratçı Polise ve Çilingire Gözaltı

Güncelleme:

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li bazı siyasetçilere yönelik 'gizli kamera kaydı yapılması' soruşturmasında bir polis ve çilingir gözaltına alındı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li bazı siyasetçilere yönelik 2011'deki genel seçimler öncesinde "gizli kamera kaydı yapılması" olaylarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatının ardından bir polis ve bir çilingir gözaltına alındı. Söz konusu olaylara karıştıkları iddia edilen polis ve çilingirin "şüpheli" konumunda ifadelerinin alındığı öğrenildi.

8 AYDIR GİZLİ SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011'de internet aracılığıyla kamuoyu gündemine gelen siyasilere yönelik gizli kamera kayıtlarıyla ilgili gizli bir soruşturma yürütmeye başladı.

Türk siyasetinin dizayn edildiği iddialarına neden olan ve CHP'nin eski lideri Baykal ile MHP'li eski siyasilere yönelik "yasadışı görüntü alınarak özel hayatın gizliliğini ihlal edilmesini" araştıran savcılık, sekiz ay devam eden soruşturmanın ilk aşamasında bazı önemli bulgu ve ipuçlarına ulaştı.

ÇİLİNGİR MARİFETİYLE GİRİLDİ

Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde bazı ihbarları da mercek altına alan savcılık, eminiyet birimleri ile ortak çalışma yürütmeye başladı. Siyasilere yönelik gizli kamera ile kayıt olaylarıyla ilgili geçmişe yönelik delilleri de yeniden elden geçiren savcılık, yasadışı kamera kayıtları yapılan mekanlar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu çerçevede, mekanlara nasıl gizli kamera yerleştirildiğinin yanıtını arayan savcılık, mekanlara çilingir marifetiyle girildiği bilgisine ulaştı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bu gelişme üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran savcılık, geçen hafta devam eden soruşturmanın ilk ayağını oluşturan operasyon için düğmeye bastı. Savcılığın talimatı üzerine bir polis ve bir çilingir hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Soruşturma kapsamında savcılıktan talimatı alan emniyet birimleri geçen salı Ankara'da iki şüpheliyi gözaltı yaptı. Emniyet birimlerince doğrudan savcılığa çıkartılan polis ve çilingirin "şüpheli" konumunda ifadeleri bizzat soruşturma savcısı tarafından alındı.

İSTİHBARATTA GÖREVLİ

Siyasilere yönelik yasadışı kamera kaydı alınması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli polisin, Emniyet İstihbarat kadrosunda görev yaptığı öğrenildi. İsimleri ve savcıya verdikleri bilgiler gizli tutulan iki şüphelinin, soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları kaydedildi. Savcılığın, iki şüpheliden elde edilen bilgiler doğrultusunda genişletilebileceği ifade edildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Türk siyasi tarihinin en büyük skandallarından biri olarak tarihi geçen kaset skandalı görüntüleri 6 Mayıs 2010'da 'habervaktim.com' internet sitesinde yer aldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski özel kalem müdürü, milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüler büyük yankı yaptı. Baykal sert tepki göstererek olayı "tezgah" ve "komplo" olarak nitelendirdi.

DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ

Başlatılan soruşturma kapsamında ise görüntülerin ABD üzerinden gönderildiği belirlendi. Savcılık ABD'deki ilgili şirketlerden bilgi istedi. Ancak bilgi gelmedi. Soruşturma Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na devredildi. Devam eden süreçte Baykal, 10 Mayıs'ta istifa etti, Kemal Kılıçdaroğlu 22 Mayıs'taki Kurultay'da Baykal'ın yerine genel başkan seçildi.

MHP'DE DE AYNI SÜREÇ YAŞANDI

12 Haziran 2011 seçimleri öncesi siyasi gündemi sarsan bir başka kaset furyasında ise hedef MHP yöneticileri oldu. "farkliulkuculuk" adlı internet sitesinde 26 Nisan 2011'de yayımlanan ilk görüntüler sonrası MHP'nin iki genel başkan yardımcısı istifa etti. 21 Mayıs'a kadar devam eden süreçte yayınlanan görüntüler sonrası aralarında genel başkan yardımcıları ve bazı parti yöneticilerinin de bulunduğu sekiz kişi daha hem partiden hem de milletvekili adaylığından istifa etti.

Görüntüleri yayınlayan sitelerin 25 tanesinin yurtdışından, birinin Türkiye'den yayın yaptığı tespit edildi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Deniz Baykal Milliyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (40)

ÖZEL HAREKAT:

AKP iktidarından hemen sonra Türk ordusu , ABD ordusuyla beraber Güneydoğudan , Kuzey Iraka girecek , orada asayişi sağlayıp , bölgeyi denetim ve kontrol altına alacaktı. Tüm ortadoğuda etkin ve kararlı şekilde hakim olacaktı Türkiye. Ama bu CHP lideri ve CHP liler izin vermediler Kuzey Irak teskeresine karşı çıkıp engel oldular, oradaki katliama sebep oldular , bir de yetmemiş gibi CHP li TOSUNLAR ESADI sık sık ziyaret edip teşekkür ediyorlar SÜNNİ KATLİAMLARI için

37
13
yanıtYanıtla
er:

ozel harekatci olabilmen icin okuman gerekir oraya sumuklu cahiller alinmaz cahil olmasaydin chpnin hicbir seyi engelleyemecegini bilirdin hukumet akpnin tbmmde cogunluk akpnin chp nasil engellemis aciklasana sumuklu bocek

yanıt5
yanıt22
özel harekat:

Sus lan CHP li Tosun. . . . . . .

yanıt18
yanıt2
İZMİRLİ:

Yazan oynayan chp.

19
24
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Akpnin can yoldasi cemaatin kirli dosyasi.

16
19
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

bunu tezgahlayanlar cemaat gurubu 2 akp de bunlara ortaktı şimdi gelelim pkk ya kazınıyodu tayyip durdurdu orduyu 2 beraber parçaladılar cumhuriyeti çok ararsınız

8
22
yanıtYanıtla
oguz:

sen kendini kandır bunu yapan kılıçdaroğlu

yanıt15
yanıt6
kocayusuf:

Cumhuriyet senin olsun Seriat istiyoruzki sizin gibi hainlerin kellesini alalım

yanıt11
yanıt10
laz:

kocayusuf çok beklersin dangalak

yanıt0
yanıt2
hd:

Nerden biliyorsun baykalin seyi vucudunda takili degilmi baska yerde suclu ariyon

yanıt1
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title