Haberler

Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası Başlıyor

Güncelleme:

'Gizli belge ve bilgi bulundurma' davası, Bayraklı Adliye Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda 16 Nisan salı günü görülmeye başlanacak.

İzmir'de 49'u muvazzaf asker olan 79'u tutuklu toplam 357 sanığın yargılanacağı 'Gizli belge ve bilgi bulundurma' davası, duruşma salonuna dönüştürülen, Bayraklı Adliye Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda 16 Nisan salı günü görülmeye başlanacak.

Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma salonu içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri uygulanacağını açıkladı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 79'u tutuklu 357 sanık hakkında 2 yıldan başlayan ve ömür boyu hapse varan cezalar istemiyle İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği iddia edildi.

Çete elebaşı olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından ömür boyu ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek suçlamasıyla 2- 6 yıl arası hapis cezası istendi.

SOSYAL TESSİLERDE KARAR KILINDI

Adalet Bakanlığı müfetişleri, başsavcı, başsavcı vekilleri ve jandarma, Şakran Cezaevi içindeki kampus alanı, 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi Salonu ve Sosyal Tesisleri dolaşıp, davanın nerede görüleceği konusunda birlikte hareket etti.

Heyet, davanın güvenlikli yer olarak gördüğü, İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda yapılmasına karar verdi. Adalet Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Konferans Salonu'nun duruşma salonuna çevrilmesi için harekete geçti. Buca ile Foça Yarıaçık Cezaevi'nde bulunan 30 hükümlü haftanın 7 günü çalışıp, İzmir Adliyesi Konferans Salonu'nu duruşma salonuna dönüştürdü.

Çalışmalar kapsamında, salonun bodrum katına nezarethaneler inşa edildi. Salonda bulunan sahne kısmı, mahkeme heyeti için kürsüye dönüştürülürken, konferans salonunda, cezaevinden duruşmalara getirilecek tutuklu sanıkların güvenlik açısından kimsenin göremeyeceği biçimde içeri alınmaları için gerekli düzenlemeler de yapıldı. Konferans Salonu adeta Silivri'deki gibi duruşma salonu haline getirildi.

CADDEYE ARAÇ PARKI YASAK

Davanın Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda görülmesinin kararlaştırılması ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, başsavcı vekilleri ve emniyet güçleri ile birlikte, duruşmanın yapılacağı yerde en küçük aksaklığa meydan vermemek için toplantı üstüne toplantı yaptı.

Başsavcılık, adliye içerisinde yaptığı anons ve dışına astığı bilgilendirme ile yarından itibaren duruşmanın görüleceği adliye etrafında bulunan Ozan Abay ile İslam Kerimov Caddesi'nde araç park edilmeyeğini duyurdu.

Sosyal Tesisler dışında bulunan ve başsavcılık tarafından işletilen açık kafeteryanın da kapatılacağı, tesisler içerisinde bulunan otel, restaurant, kadın ve erkek kuaförüne girişlerde kimlik kontrolleri yapılacağı, mevcut güvenlik güçleri dışında takviye polislerin de görevlendirileceği belirtildi. Güvenlik önlemleri yarından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Davanın görüleceği salon ve etrafına güvenlik kameraları yerleştirilirken, sanıkların ifadesinin de kamera ortamında alınacağı belirtildi. 315 klasörden oluşan davanın ilk gününde sanıkların kimlik tespitinin yapılacağı, ardından 2 bin sayfayı bulan iddianamenin TRT spikerleri tarafından okunacağı belirtildi.

İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) başta olmak üzere bazı gruplar da sanıklara destek için taraftarlarını salı günü İzmir Adliyesi önüne çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgin Özkaynak Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title