Haberler

Giresun'un Doğal Gölü Turizme Kazandırılacak

Giresun’un önemli turizm bölgelerinden biri olan Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı’nın bulunduğu tepenin eteklerindeki Çatalgöl, turizme kazandırılacak.

Giresun'un önemli turizm bölgelerinden biri olan Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı'nın bulunduğu tepenin eteklerindeki Çatalgöl, turizme kazandırılacak.

Giresun'un en büyük doğal gölü olarak bilinen 40 dönümlük Çatalgöl, Şebinkarahisar Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla turizme açılacak.

İlçe merkezine bir buçuk kilometre mesafede bulunan ve Meryemana Manastırı'nın yer aldığı tepenin eteklerindeki doğal Çatalgöl'ün turizm potansiyelini değerlendirmek için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.

Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Çatalgöl'ün günübirlik veya konaklamalı turizme açılacağını söyledi. Uzuner, "Şebinkarahisar Kaymakamlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından doğal olarak bulunan 40 dönümlük Çatalgöl çevresinde düzenlemeler yapılmaktadır. Göl etrafında yürüyüş alanları, su sporlarına uygun çalışmalar yer alacağı gibi 45 kişilik konaklama ve sosyal tesislerde yapılmaktadır. Son aşamaya gelen çalışmaların tamamlanmasıyla ciddi anlamda talipli çıkması halinde işletmesi özelleştirilecektir" dedi.

Giresun'un en büyük doğal gölü olduğunu da belirten Uzuner, "Piknik alanlarının, spor alanlarının ve kamp yerlerinin yapılması çalışmalarımız var. Göle gezilerin yapılacağı, iskele önünde su kayağı gibi tesislerin kurulacağı bir mekan olacak. Öte yandan projeler arasında yer alan Gençlik Kampı kapsamında göl çevresinde arazi üzerine yapılacak olan bungalov evler de spor amaçlı ilçeye geleceklerin konaklayabilecekleri bir merkez olacak" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şebinkarahisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (1)

Mustafa Yılmaz:

Bırakın gölü durduğu yerde dursun. Onun turist falan istediği yok. Ne kadar insan o kadar katı Atık göle huzur verin rahatsız etmeyin. Doğayı yok ede

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title