Haberler

Giresun Ülkü Ocakları'ndan O Akademisyenler Hakkında Sert Açıklama Geldi

Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’ndan ’Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildiride imzası bulunan Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Özhan Koçak’a ve diğer akademisyenlere sert tepki geldi.

Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'ndan 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzası bulunan Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Özhan Koçak'a ve diğer akademisyenlere sert tepki geldi.

Bildirgede imzası bulunan Akademisyenler için "Akademisyen değil Doktoralı teröristtir" ifadelerini kullanan Ülkü Ocakları Giresun İl Başkanı Hakan Güleç, "Türkiye'yi ve Türk milletini bölmek, birlik ve huzurunu bütünüyle ortadan kaldırmak için Türkiye Cumhuriyeti'nin fiilen 40 yıla yakın bir süredir mücadele ettiği ülkemizde kan döken, binlerce şehit vermemize neden olan hain terör örgütü ve onun yandaşı bazı kesimlerin Türk Devletine yönelik yayınlamış oldukları bildirge, beyinleri ipotek altına alınmış üç beş kendini bilmeyen sözde akademisyen, özde hain olan bir zihniyetin gayrimeşru ürünüdür" dedi.

Üniversitelerin temel işlevinin bilim ve tekniğin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu hatırlatan Güleç, "Ülke ve dünya meselelerine çözümler getirmek olması gerekirken, bu ülkenin birliği için göğsünü siper edenlere dil uzatan ya da karalamaktan geri kalmayan ne idüğü belirsiz beyinleri ve gönülleri ipotek altında olanların lügatimizde ki adı haindir. Sözde barış adına 'bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisiyle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlayan yaklaşımları hiçbir şekilde izah edilemeyecek teslimiyetçi bir zihniyetin ürünüdür. Mensubu olduğumuz Türk Milletinin şerefli fertleri olarak bu teslimiyetçi zihniyete asla ve asla geçit vermeyeceğiz" İfadelerini kullandı.

Giresun Üniversitesi bu konularda hassas bir kurum olduğunu belirten Güleç, "Giresun Üniversitesi bu zihniyet içerisinde olanları her ne konum içinde olursa olsun bünyesinde barındırmayacak bir kurum olduğu inancı içindeyiz" diye konuştu.

Öte yandan Doç. Dr. Dilek Özhan koçak hakkında Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'nün soruşturma başlatacağı öğrenildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Tirebolu Politika Güncel Haberler

title