Haberler

Giresun Günleri 'Engel' Tanımadı

Güncelleme:

8. Giresun Günlerinde folklor gösterlerine katılan Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri, folklor gösterisi yaptı.

Bağcılar Engelliler Sarayı öğrencileri, Giresun Federasyonu öncülüğünde ve Giresun Valiliği himayesinde 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günleri’nde folklor gösterisi yaptı. Program için uzun süre hazırlık yaptıklarını belirten engelli öğrenciler, Giresun Günleri’ne katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Toplumun her kesiminden insanları ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, etkinlik sırasında engelli öğrencilerin oyununa eşlik etti.

Dezavantajlı gruplara her zaman sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Hasan Turan, “Engelli kardeşlerimizin, buraya gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Bağcılar Belediyesi’nin Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kardeşlerimize yaşam alanı açan ve onların sosyalleşmesine katkıda bulunan Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimiz şu an burada horon oynayıp diğer kardeşleriyle omuz omuza eğleniyor. Belki fizik olarak dezavantajları var, ancak ruhen biz ne hissediyorsak aynısını hissediyorlar. Bu ortamın oluşmasına katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Onlarla yan yana olmaktan dolayı çok duyguluyum” şeklinde konuştu.

Birinci tatlının tarifi

Folklor gösterinin ardından ise Giresun yöresine ait birbirinden lezzetli yemekler arasında yarışma düzenlendi. Gurmeler tarafından tadılan yemekler arasından birinci Burma Tatlısı ile Merkez Batlama’dan Nezaket Kınataş, ikinci Kiraz Kavurması ile Güler Uzun, üçüncü Pancar Sarması ile Edanur Usta ve dördüncü ise Fındıklı Ekmek ile Günaydın Çalık oldu. Burma Tatlısı’nın tarifini veren Nezaket Kınataş, “Burma Tatlısı’nı yaparken, un, tuz, sirke, yumurta, yoğurt ve karbonat kullandım. Önce yoğurup açtım, sonra küçük kalemlerle beraber sardım. Pişirdikten sonra ise şerbetini kaynattım ve sıcakken tatlıya döktüm” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Giresun Valiliği Hasan Turan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title