Haberler

Giresun - 'Emanete Fındık Vermeyin" Dediler, Dinleyen Olmadı

'Emanete fındık vermeyin" dediler, dinleyen olmadı Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, emanete fındık verilmemesi yönündeki çalışmaların ve uyarıların işe yaramadığını belirterek fındık fiyatının da bu nedenle düşüşe geçtiğini kaydetti, emanete fındık verilmemesi uyarısı için ilçe geneline asılan pankartları da bu nedenle kaldırttıklarını söyledi.

'Emanete fındık vermeyin" dediler, dinleyen olmadı

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, emanete fındık verilmemesi yönündeki çalışmaların ve uyarıların işe yaramadığını belirterek fındık fiyatının da bu nedenle düşüşe geçtiğini kaydetti, emanete fındık verilmemesi uyarısı için ilçe geneline asılan pankartları da bu nedenle kaldırttıklarını söyledi.

Hasat mevsimi öncesinde ilçedeki üst geçitlere, 'Fındığını emanete verme, ihtiyacın olduğu kadar satö yazılı pankartlar asarak üreticileri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Erim Yaman, üreticilerin bu uyarıları dikkate almadığını ifade etti. Yaman, 'Çiftlilerimizin hak ve menfaatlerini savunmakla görevliyiz. Pankart ve afişlerle üreticileri emanete fındık vermemeleri konusunda uyardık. Ancak yaptığımız araştırmalarda emanete aşırı miktarda fındık verildiğini gözlemledik. Bu da haliyle fiyatların düşmesine neden oldu. Böyle olunca da uyarıcı kampanyamızı sonlandırmak zorunda kaldık. Çiftçilerimizden özür diliyoruzö diye konuştu.

Yaman, fındığın 13 liradan 11 liraya gerilemesinin sebebinin emanete aşırı miktarda fındık verilmesinden kaynakladığını belirterek, "Üreticilerimi uyardık ama fazla dinleyen olmadı. Fındığın yüzde 40'ı da pazara indi. Yine de kalan ürünün pazara indirilmemesi yönünde çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tirebolu Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title