Haberler

Giresun'dan Maden Şehitlerinin Çocuklarına Eğitim Desteği

Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına eğitim destek vereceğini açıkladı.

Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına eğitim destek vereceğini açıkladı.

Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Başkanı Ramazan Öztürk, şehit madenci çocuklarının kendi bölgelerindeki okulları tercih etmeleri halinde eğitim desteği vereceklerini açıkladı.

Dernek Başkanı Öztürk "Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimizin orta öğretim çağındaki çocukları ile temel eğitim çağındaki İşitme engelli çocuklarına eğitim desteği vermek istiyoruz. Bunun için Eynesil ilçemizde bulunan Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Çok Programlı Lisesi ve İşitme Engelli Ortaokulu ve Görele İlçesinde ise Görele Nihat Gürel Anadolu Öğretmen liseleri bulunmaktadır. Maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilerimizin çocukları bu ilçelerimizdeki okulları tercih etmeleri halinde eğitim ve maddi destek sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu öğrencilerimize 4 yıl boyunca parasız yatılı olarak tüm eğitim, ulaşım ve barınma masraflarının yanı sıra gerekli psikolojik ve sosyal destek vereceğiz" dedi.

Dernek yönetim Kurulu'nun önümüzdeki günlerde 7 kişilik bir ekiple Manisa'nın Soma ilçesine gideceklerini, öğrenci velilerinin gidiş dönüş konaklama ve çevre gezileri gibi hizmetlerin de yine dernek tarafından karşılanacağı belirtildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Eynesil Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title