Haberler

Giresun'da Turizm Sektörü Son 2 Yıl İçinde 20 Kat Büyüdü

Giresun’da turizm sektörünün son 2 yıl içerisinde geçen yıllara oranda 20 kat büyüdüğü belirtildi.

Giresun'da turizm sektörünün son 2 yıl içerisinde geçen yıllara oranda 20 kat büyüdüğü belirtildi.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Başkanı Tamer Uzuner, Giresun'da 2014 turizm sezonunun tamamında yaylalara toplam 8 tur otobüsü çıkarken bu rakamın 2015 sezonunda günde 3 tur otobüsüne, içinde bulunduğumuz 2016 yılı turizm sezonunda ise bu rakamın günde 10'a yükseldiğini söyledi. Uzuner, "Yapılan tanıtım çalışmaları ve ikili görüşmeler sonrası sayın Valimizin de çalışmalarıyla Giresun'da yaylalara 2014 sezonunda yıl boyunca 8, 2015 sezonunda her gün 3 tur otobüsü çıkarken bu sayı 2016 sezonunda her gün 10 tur otobüsüne yükseldi. Şebinkarahisar ilçesi ve ilçeye bağlı Tamzara mahallesine 2015 yılında ayda 2 otobüs çıkarken bu sayı 2016 yılında 10'a yükseldi. Görele Kemençe Müzesi'ne 2014-2015 yıllarında hiç ziyaretçi gelmezken, bu yıl her gün 5 tur otobüsü ziyaretçi müzeyi ziyaret ediyor. Kuzalan Şelalesi'ni geçen yıl haftada 3 tur otobüsü çıkarken, bu yıl ise haftada 20 tur otobüsü çıkıyor. Giresun Adası'nı ziyaret için geçen yıl haftada 4 tur otobüsü turist getirirken, bu sayı 2016'da 12 otobüse yükseldi. Giresun'da turizm açısında son iki yılda geçen yıllara oranda 20 katlık bir büyüme meydana geldi" dedi.

Tanıtım çalışmalarının yararlı olduğunu belirten Uzuner, "Ortadoğu pazarında ise Türk Hava Yolları (THY) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğinde yapılan tanıtım çalışmaları ise meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda Ortadoğu'dan Ordu-Giresun Havalananı'na 6 özel turist uçağı indi. Trabzon'daki turizm acenteleri ile yapılan görüşme sonrasında Giresun'a her gün Trabzon'dan 10 minibüs Arap turist geliyor" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title