Haberler

Giresun?da Teröre Tepki Eylemi

Kesk Giresun Şubeler Platformu üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırıyı protesto için eylem düzenledi.

Kesk Giresun Şubeler Platformu üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırıyı protesto için eylem düzenledi.Debboy mevkiinde toplanan platform üyeleri, 'Katilleri biliyoruz hesap soracağızö pankartı açtı, 'Barış istiyoruzö, 'Savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlükö, 'Soran olursa onlar ırk ayrımı nedir bilmezlerdi, Türkü, Kürdü, Lazı hep beraber oyuncaklarıyla ölüme gitti dersinizö dövizleri taşıyarak Atatürk Meydanına yürüdü. Bazı partililerin de katıldığı eylemde platform adına basın açıklamasını okuyan Ersin Önder, Suruç'ta canlı bomba saldırısı sonucu 32'i gencin yaşamını yitirdiğini, Adıyaman'da da bir askerin şehit düştüğünü belirterek, 'Sanki ülkemizi iç savaş ortamına sokmaya çalışıyorlar" dedi ve şunları söyledi:

'Canlı bomba saldırısının hemen sonrasında IŞİD denen vahşet çetesinin Kobani'de de bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirmesi, Suruç'taki patlamanın oldukça organize bir saldırı olduğunu göstermektedir. Bu organize saldırılarının zamanlaması ve hedefi, saldırıların amacını açıkça göstermektedir. İnsanlık direnişiyle ruhunu paylaşmak ve yeniden inşasında pratik katkı sağlamak amacıyla Kobani'ye geçmek üzere olan gençlere yönelik canlı bomba saldırısı sadece onlara değil; IŞİD vahşetine teslim olmayan, Kobani'ye sahip çıkan, Suriye'de ve tüm Ortadoğu'da barış ve kardeşlik isteyen bütün Ortadoğu halklarını korkutmak, sindirmek ve teslim almak amaçlıdır. Bu saldırının faili sadece İŞİD denen eli kanlı vahşet çetesi değil, bugüne değin bu çeteyi ve El Nusra, El Kaide gibi mezhepçi katil sürülerini destekleyenlerdir.

Ersin Önder, 'AKP'nin, emperyalist güçlerin bölge temsilcisi olarak Kobani ve Rojava'da yaşayan tüm halkların kendi kaderlerine sahip çıkmaya yönelik özgürlük iradesini tanımayan mezhepçi düşmanlık zihniyeti, bu ve benzeri katliamlara zemin hazırlamış ve hazırlamaya devam etmektedir. Kobani'ye desteğe giden genç yoldaşlarımıza yapılan bu kanlı katliamı kınıyor, halklarımızın kan ve gözyaşı deryasında boğdurulmasına yönelik bu türden katliamlara karşı bütün üyelerimizi ve dostlarımızı demokratik tepki göstermeye çağırıyoruz' sözleriyle açıklamayı tamamladı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Şanlıurfa Giresun Kobani Politika Güncel Haberler

title