Haberler

Giresun'da Kar Festivali 12 Mart'ta Kulakkaya Yaylası'nda Yapılacak

Giresun’da kış turizminin gelişmesi için başlatılan kar festivalinin bu yıl üçüncüsü 12 Mart’ta Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi sınırları içindeki Kullakkaya Yaylası’nda yapılacak.

Giresun'da kış turizminin gelişmesi için başlatılan kar festivalinin bu yıl üçüncüsü 12 Mart'ta Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi sınırları içindeki Kullakkaya Yaylası'nda yapılacak. Festivalde çeşitli etkinliklerin yanı sıra off-road yarışları da gerçekleştirilecek.

Karadeniz'in doğasının tanıtılarak turizme kazandırılması için her geçen gün yapılan tanıtımlarla mesafe kat ettiklerini belirten Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, "Kar festivali ile Karadeniz'de kış turizmine yeni bir renk katarak 12 ay turizmi bölgeye kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Etkili olan kar nedeniyle bu yıl Kar Festivali'ni Mart ayına ertelediklerini ifade eden Önal, "Şubat ayı içerisinde yapmayı planladığımız festivali olumsuz hava koşulları nedeniyle Mart ayına erteledik. Bu yıl inşallah 12 Mart'ta kar festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Festivalin 1 ve 2.'sinde çok fazla tanıtım yapamadığımız halde insanların çok yoğun ilgisini görmüştük. İlkini Paşakonağı Yaylamızda yaşamıştık ama biz arzuluyoruz ki bu sene Kulakkaya'da bir başka sene Kümbet'te yani her yıl bir başka yaylamızda festival yapılsın. İnsanlar farklı farklı yerler keşfetsinler istiyoruz. 12 Mart'ta tüm vatandaşlarımız Kulakkaya Yaylamıza kar festivaline mutlaka bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Coğrafyası ve doğasına baktığımız zaman gerçekten çok güzel bir ilimiz var" diyen Önal," Bir bütün olarak düşündüğümüzde Giresun ilçeleri, köyleriyle her yönden muazzam bir doğası var. İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız için belki biz bunu fark edemiyoruz. Eynesil'den Bulancak'a kadar Giresun'un her yerinde turizm vardır. Fakat doğa varsa turizm vardır, doğa yoksa turizm bir ölçüde yoktur. Onun için turizm açısında değerli olan yerleri tespit edilip gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Turizmi Karadeniz'de 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Yaz turizminde belli bir hareketlilik başladı, turlar gidip geliyor, son 2-3 yıldır Kulakkaya ve Kümbet'te ve diğer bölgelerimizde yoğun bir şekilde turlar ağırlanıyor. Bunlar turizm açısında güzel adımlar. Hedefimiz bu adımları daha sık ve daha iyi şekilde atmak ve Karadeniz'in turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yavuzkemal Giresun Dereli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title