Haberler

Giresun'da Bin 798 Kişi İşsizlik Maaşı Alıyor

Güncelleme:

Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğüne işsizlik ödeneğinden yararlanmak üzere 2 bin 140 kişi müracaat ederken, bin 18 kişi işsizlik maaşı almaya hak kazandı.

Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü'ne İşsizlik ödeneğinden yararlanmak üzere 2 bin 140 kişi müracaat ederken bunlardan bin 18 kişi işsizlik maaşı almaya hak kazandı. 165 kişinin müracaatının ise değerlendirmesinin devam ettiği belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı 2014 yılının ilk altı aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özellikle işsizlik maaşlarında geçen yıllara oranla artış olduğuna dikkat çeken Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı "2014 yılının ilk altı ayında Kurumumuza Dönem içerisinde İşsizlik Ödeneğinden yararlanmak üzere 2 bin 140 kişi müracaat etmiştir. Yapılan bu müracaatlar değerlendirilerek bin 18 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmış ve 165 kişinin müracaatı ise inceleme aşamasındadır. Halen kurumumuzdan İşsizlik ödeneği almaya devam dene 780 kişi ile birlikte toplam bin 798 kişiye ulaşmıştır" dedi.

İstihdama yönelik faaliyetler hakkında da bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Sarı "Kurumumuzda görevli İş ve Meslek Danışmanları tarafından dönem içerisinde 4 bin 819 işsize İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Müdürlüğümüzce ilimiz genelinde faaliyet gösteren istihdamlı özel sektör iş yerlerinde 170 İşbaşı Eğitim Programı uygulaması yapılmış, bu programlara 402 işsiz katılmış ve bunların 74 kişisi ilgili işverenlikler kapsamında istihdam edilmiştir. Ayrıca ilimiz genelinde faaliyet gösteren ve istihdam garantisi veren özel sektöre ait iş yerlerinde ütücü, düz dikiş makinecisi, dokuma konfeksiyon işçisi, çorap örme makinesi operatörü ve garsonluk mesleğinde 17 Kurs Programı uygulaması yapılmış bu kurslara 219 kadın ve 105 erkek olmak üzere toplam 324 işsiz katılmıştır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title