Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Balıkesir'de

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Balıkesir'de temaslarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Balıkesir'de temaslarda bulundu. Arzu, Türkiye'nin 18 milyar dolar tarımsal ihracat yaptığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ilk olarak Balıkesir Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Ahmet Turhan tarafından kapıda karşılanan Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, şeref defterini imzaladı. Vali Ahmet Turhan'ın makamında ağırladığı ve kısa bir brifing verdiği Arzu, Balıkesir'in beyaz et sektöründeki önemine vurgu yaptı. Arzu, "10 yıl önce 700 bin ton beyaz et üretilirken bugün 1 milyon 800 bin ton beyaz et üretiliyor. 10 yıl önce 8 milyon ton süt üretilirken bugün 18 milyon ton süt üretiliyor. Yumurtada da böyle. Türkiye, tarımda dünyada 11. sıradan 7. sıraya, Avrupa'da 4.'lükten 1.'liğe geldi. Hem 75 milyon nüfusumuzu besliyoruz, hem 35 milyon turistimizi besliyoruz, 18 milyar dolar da tarımsal ihracat yapıyoruz" dedi.

Vali Ahmet Turhan, Yardımcısı Kutbettin Arzu'ya Balıkesir zeytinyağı ve kolonya hediye etti.

ZEYTİN SİNEĞİNE DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Arzu, başarılı bir seçim dönemi geçiren Uğur'u tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Büyükşehir yapılanması ile belediye olarak tarım ve hayvancılıktan da sorumluyuz. Balıkesir'de zeytin üretimi ve zeytin ağaçlandırması ile adeta Türkiye'nin başkenti. Zeytin sineği ile mücadele konusunda ilaçlama yapacağız, uçaklarla konuşuyoruz. Bu işin maliyeti oldukça yüksek. 4 kez ilaçlamak gerekiyor. Bir ilacın maliyeti 750 bin lira civarında. Biz bunu üstlendik, ancak Tarım Bakanlığı'nın da destek bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Başkan Uğur'un destek talebine olumlu cevap verdi. Arzu, "Yerel yönetimlerin büyükşehir ile gelişmesi ile çok daha güzel örnekler ortaya çıkacak. Biz bu konuda üzerimize ne düşerse yanınızdayız. Yerel yönetimleri ülke ekonomisine katkısı anlamında iyi bir model olacaktır. Her zaman bakanlık olarak Sayın Edip Uğur'un bilgisinden faydalanmışızdır, bundan sonra da faydalanacağız inşallah" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kutbettin Arzu Balıkesir Edip Uğur Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title