Haberler

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üretiminde Domuz Kaynaklı Ürünler Kullanılamayacak

Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretiminde bundan böyle domuz kaynaklı ürünler kullanılamayacak.

Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretiminde bundan böyle domuz kaynaklı ürünler kullanılamayacak. Metal gıda ambalaj kapmalarında izin verilen kurşun limiti büyük ölçüde azaltıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre geri dönüştürülmüş plastiklerin gıda ile temas eden madde ve malzeme üretiminde kullanılmaması uygulaması sürecek. Ancak gıdayla temas etmek üzere üretilmiş polietilen terefitalat/PET madde ve malzemelerden, iyi üretim uygulamaları çerçevesinde, kimyasal depolimerizasyon yöntemi ile elde edilen monomerler ve/veya oligomerler ve başlangıç maddeleri bu Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuatta yer alan hükümlere uygun olarak gıda ile temas eden polietilen terefitalat/PET madde ve malzeme üretiminde kullanılabilecek.

Gıdayla temas eden madde ve malzemelerle ilgili yeni olarak"Gıda ile temas eden madde ve malzeme üretiminde domuz kaynaklı ürünler kullanılamaz" hükmü getirildi.

-DAHA AZ KURŞUNLU GIDA-

Gıda ile temas eden metal esaslı madde ve malzemeler için özel kurallar çerçevesinde metalik kaplama maddelerinin bileşiminde kullanılacak zehirli maddelerin azami oranlarında da değişiklik yapıldı. Eskiden izin verilen kurşun limidi daha yüksek idi.

Bundan böyle kaplamalarda antimon yüzde 0,05'ten, kadmiyum yüzde 0,001'den, arsenik yüzde 0,03'ten, kurşun yüzde 0,05'ten fazla olamayacak. Önceki uygulamada, kaplama malzemelerinin bileşiminde antimon, kadmiyum ve arsenik miktarı her biri için yüzde 0.02'den, kurşun miktarının da yüzde 0.5'ten fazla olmaması söz konusuydu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title